Письменник Євген ХОТИМЧУК під час зустрічі з читачами
Волинь

У творах Євгена Хотимчука усі сюжети взято з життя

8 липня 2023, 19:12
1
0
Сподобалось?
0

Минулого тижня у місті Ківерці Луцького району відбулася зустріч письменника, шеф-редактора газети «Вісник+К», заслуженого журналіста України Євгена Хотимчука з читачами. Директор публічної бібліотеки Любов Михальчук розповіла, що книги Євгена Яковича популярні, бо написані цікаво, простою, доступною мовою, тому не залежуються на полицях, а мають попит у відвідувачів.

Письменник у невимушеній розмові відверто поділився спогадами про свої перші кроки в журналістиці, як бідовий хлопчина з Рудки-Козинської став студентом Львівського державного університету імені Івана Франка. Євген Хотимчук згадував свою першу любов, яка спонукала до творчості. Ділився спогадами про роботу в обласній газеті «Радянська Волинь» під керівництвом Полікарпа Шафети і в обкомі партії. Цей досвід загниваючої системи відображено в першому великому романі «Суд». Нікого не залишила байдужим щира розповідь про маму, яка кожного дня чекала й виглядала сина. Особливі слова вдячності Євген Якович присвятив своїм синам, які зараз підтримують і допомагають йому в боротьбі з недугою.

– У моїх творах 95 відсотків сюжетів взято з життя. Це історії реальних людей, не треба нічого придумувати. Я пишаюся тим, що вони залишаться в книжках. Так були написані новели «Грицева криниця» і «Щоб ми стрічалися». Практично у кожній книзі є якась частинка моєї біографії. Я свої твори пишу ручкою, у мене думка на кінці пера, – зізнався письменник, – не можу набирати на комп’ютері чи диктувати. Це важка розумова праця, яка виснажує, але водночас надихає.

Усі твори написані щиро й правдиво, тому книги Євгена Хотимчука нікого не залишають байдужими, бентежать душу і тривожать серце. Таким є роман «Лід на пательні» – історія злетів і падінь доброго й щирого чоловіка, який страждає, мучиться й кохає... Читачі на зустрічі задавали досить несподівані запитання, цікавилися навіть, як шеф-редактор освідчувався в коханні. На що Євген Якович зазначив:

– Читайте мої книги, там знайдете відповідь.

В серпні готується до друку велика збірка оповідань Євгена Хотимчука «Доля матері», серед них автор відзначив новелу «Онучі». Письменник також поділився творчими планами – написати роман про повстанців зі свого рідного села. Після зустрічі у Ківерцях читачі ще довго не відпускали Євгена Яковича, купували книги і брали автограф у автора.

Кость ГАРБАРЧУК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Катерина
    Катерина

    Дозвольте поцікавитись, як придбати книги Євгена Хотимчука?

    10 серпня 2023, 19:21
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися