У Луцьку підняли найбільший на Волині прапор
Волинь

У Луцьку підняли найбільший на Волині прапор

23 серпня 2021, 15:58
0
0
Сподобалось?
0

У Луцьку на Київському майдані підняли Державний Прапор України.

Церемонія підняття розпочалася о 9 ранку 23 серпня, пишуть Волинські Новини.

Водночас на свято зібралося чимало містян у вишиванках та з прапорцями в руках. Після церемонії підняття прапора хвилиною мовчання пом’янули загиблих українців. Потому до присутніх з вітальним словом звернувся голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко. Під час виступу він зазначив, що прапор, встановлений у Луцьку, вважається найвищим на Волині.

До слова, висота прапора становить 50 метрів, розмір полотнища орієнтовно 10×12 м. Поблизу встановленого прапора облаштували освітлення та благоустрій.

Опісля за ініціативи президента України Володимира Зеленського щодо забезпечення житлом ветеранів АТО-ООС до 30-річчя незалежності України сертифікат та ключі від трикімнатної квартири вручили майстру-сержанту Державної прикордонної служби України, учаснику АТО Сергію Леухіну.

Потім запросили до слова Юрія Поліщука. Як зазначив він під час виступу, державний прапор – символ боротьби українців за незалежність.

«Я хочу, щоб через віки, через століття наш стяг був символом щастя, добробуту, достатку української нації», – сказав депутат.

Привітав із Днем Державного Прапора України присутніх і мер Луцька Ігор Поліщук.

«Сьогодні день, коли ми відчуваємо гордість за наш прапор, за нашу країну, за результати праці багатьох поколінь українців, за нашу міжність і відданість Українській державі», – розповів у коментарі Інформаційному Агентству Волинські Новини міський голова.

На питання, якою очільник Луцька бачить Україну через 30 років, він додав: «Хочу бачити і прошу в Господа, щоб вона була успішною, процвітаючою, сучасною європейською державою, могутньою та самодостатньою, яка не буде слухати «порадників» і «друзів», а сама буде вирішувати, який вектор рохвитку нам обирати, як нам жити, як нам розвивати свою державу».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися