Як оформити спадщину: пояснення спеціаліста
Волинь

Як оформити спадщину: пояснення спеціаліста

3 жовтня 2021, 10:40
0
0
Сподобалось?
0

«У зятя померла мама. Вона мала пай, який не був приватизований. Батько ще живий. Чи можна оформити мамин пай на сина і приватизувати?»
На запитання відповідає адвокат Вікторія Доманська – керуючий партнер Адвокатського об’єднання «Правова допомога № 1»:

– Якщо у вашого зятя померла мати, у якої був пай, потрібно, аби  протягом шести місяців після її смерті батько та син зі свідоцтвом про смерть звернулися до нотаріуса і відкрили спадкову справу. Після цього чоловік (батько) отримає належну йому частку спадщини за законом. Від частки спадкового майна, яка буде ділитися між чоловіком (батьком) та зятем (сином), батько може відмовитися на користь сина. Також може йому подарувати чи продати свою частку. Тоді син стане єдиним власником усього майна.

Від редакції: листування з читачами ведеться лише на сторінках газети. Якщо у вас є запитання до юриста, ви можете задати їх у «Віснику+К»  за телефоном: 067-3617717. Відповідь буде надрукована. При зверненні необхідно вказати прізвище, місце проживання та свій номер телефону для зворотного зв’язку. Персональні дані на сторінках газети не вказуються! Якщо ви потребуєте приватної консультації та допомоги юриста, звертайтеся з листом на адресу Адвокатського об’єднання «Правова допомога № 1»: м. Луцьк, вул. Шопена, 22, офіс 99. Анонімки не розглядаються.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися