У Луцьку перейменують п'ять вулиць
Волинь

У Луцьку перейменують п'ять вулиць

27 квітня 2022, 13:04
0
0
Сподобалось?
0

У Луцьку продовжується декомунізація. Під перейменування потрапили перші п'ять вулиць, названих на честь радянських діячів.

Відповідне рішення ухвалили депутати Луцької міської ради під час чергової сесії 27 квітня, повідомляє пресслужба Луцької міської ради.

У зв’язку із військовою агресією Російської Федерації проти України та вимогами мешканців територіальної громади, виникла необхідність невідкладно завершувати процес декомунізації з перейменування вулиць міста Луцька та інших населених пунктів Луцької міської територіальної громади.

Зокрема, проєктом рішення було передбачено перейменувати вулицю Федорова на вулицю Героїв-добровольців, а вулицю Ярощука – на вулицю Сергія Тимошенка.

Луцький міський голова Ігор Поліщук запропонував включити до цього переліку ще три вулиці: Боженка, Говорова та Нікішева. Отож, вулицю Боженка перейменують на Магістральну, вулицю Говорова – на Павла Чубинського, вулицю Нікішева перейменують на вулицю Михайла Вербицького.

"Цей процес нам необхідно сьогодні зробити, але процес декомунізації і дерусифікації не варто сприймати як соціалістичне змагання. Ось у Рівному стільки вже перейменували: хто швидше, хто більше. Давайте будемо підходити до цього процесу виважено, обдумано, з повагою до нашого міста (враховуючи сучасні реалії) і тих людей, які втрачають життя в цій війні, захищаючи нас з вами, і враховуючи історію нашого міста. Це не соціалістичне змагання і тут не має змагання на швидкість чи на кількість. Ми повинні працювати виважено: так щоб за свої рішення ми не шкодували і щоб нам потім не було соромно. До цього процесу варто залучити наших спеціалістів, фахівців з Волинського національного університету”,- наголосив Ігор Поліщук.

Процес перейменування вулиць мають завершити до першого жовтня 2022 року. Крім того, до 15 вересня цього року працівники департаменту житлово-комунального господарства мають виготовити та розмістити відповідні інформаційні стенди, вказівники із новою назвою вулиці на будівлях міста.

Рішення про перейменування вулиць депутати ухвалили одноголосно. Варто зазначити, що у Луцьку ще понад 100 вулиць підлягають перейменуванню.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися