У Луцьку на меморіалі демонтують радянську зірку зі стели
Волинь

У Луцьку на меморіалі демонтують радянську зірку зі стели

23 серпня 2022, 14:44
0
1
Сподобалось?
1

На меморіалі Вічної Слави в Луцьку розпочали демонтаж радянської зірки, яка розташована на центральному обеліску з бронзовою скульптурою Матері-Батьківщині.

Як розповів «Волинським новинам» директор департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради Микола Осіюк, роботи проводять, зокрема, спільно з працівниками Головного управління ДСНС області та фірми «Граніт Ексклюзив».
«На сьогодні відбулися перші різи зірки (всередині вона пустотіла) товщиною приблизно від сантиметра до півтора. Ми плануємо сьогодні її демонтувати шматками. Вона не зовсім легко, але ріжеться. Тобто ми її розрізаємо і знімаємо», – сказав він.
Зірка на обеліску також виготовлена з бронзи. А те, чи розміщуватимуть новий символ на обеліску, вирішуватимуть згодом.

«Складність робіт полягає в тому, що було тяжко визначити склад металу. Зірка приклеєна, прикручена. Працівники пробували застосовувати кілька кругів для болгарки. Визначили, що потрібен саме круг для бетону з алмазним напиленням. Роботи сьогодні будуть продовжуватися. Думаю, протягом дня вони будуть виконані», – зазначив Микола Осіюк.

Відзначимо, що демонтувати зірку Луцький міський голова Ігор Поліщук обіцяв ще 11 травня. Тоді він написав на своїй сторінці у "Фейсбуку", що це зроблять приблизно за два тижні.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися