Двох волинських підприємців оштрафували за змову на торгах
Волинь

Двох волинських підприємців оштрафували за змову на торгах

4 квітня 2023, 09:27
0
0
Сподобалось?
0

Адміністративна колегія Західного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України встановила наявність змови між фізичною особою-підприємцем Георгієм Островим та фізичною особою-підприємцем Тетяною Пронозою під час підготовки та участі в процедурі торгів. Мова йде про закупівлю медичних сумок-укладок (з комплектацією) для рятувальників.

Закупівля відбувалася у рамках спільного україно-польського проєкту «Зміцнення потенціалу добровільних пожежно-рятувальних підрозділів в порятунку постраждалих від нещасних випадків на дорогах Люблінського воєводства та Волинської області». Він співфінансується ЄС у рамках Програми прикордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна». Замовником була Комунальна установа «Агенція розвитку Єврорегіону «Буг». Очікувана вартістю угоди – 503 539 гривень.

Антимонопольники з’ясували, що ФОПи Остров та Проноза під час підготовки та участі у торгах узгоджували свої дії. Про це свідчать, зокрема, пов’язаність через юридичних осіб, синхронність дій, використання однакових ІР-адрес під час подачі тендерних пропозицій, особливості документів тендерних пропозицій та їх подібність у оформленні, спільні властивості файлів тощо.

У зв’язку з цими та іншими виявленими фактами Острова та Пронозу визнали винними у порушенні законодавства про захист економічної конкуренції, що призвело до спотворення результатів торгів. За це кожного з підприємців оштрафували на 68000 гривень.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися