У Луцьку судили учасників замовного вбвивства
Волинь

У Луцьку судили учасників замовного вбвивства

22 червня 2023, 11:05
0
0
Сподобалось?
0

Луцький суд виніс вирок у резонансній справі щодо замовного вбивства мешканця Ковеля. Тіло вбитого 46-річного Володимира Чериби виявили у вересні 2019 року. Чоловік був з простреленою головою, а його тіло прикопали на околиці Ковеля. Згодом поліція затримала чотирьох підозрюваних.

Про це пише zaxid.net.

Вбивство замовив волинянин Сергій С.: він начебто дізнався, що його дружина зраджує йому з Володимиром Черибою. За версією слідства, виконавцями були троє людей: уродженець Грузії Віталі Г., його рідний брат Руслан, який має бойовий досвід на Кавказі, а відвіз їх на місце злочину ще один уродженець Грузії Букія М.

Зловмисники зателефонували до потерпілого і запропонували зустрітись, ніби хотіли замовити будівельні роботи. Зустріч призначили на території недіючого кафе. Коли потерпілий приїхав, нападники запропонували піти за кафе, аби показати «об'єкт будівництва». Тут чоловіка побили і застрелили. Потому тіло відтягнули глибше у ліс і прикопали.

Допитаний у суді замовник вбивства не визнав провину. «Відповідати на будь-чиї питання не бажає, оскільки за всі роки з початку досудового розслідування і по даний час став емоційно виснаженим та зневіреним у справедливості, а також шокованим від методів роботи поліції, їхньому вмінню чинити тиск на людей та фабрикувати докази», – зазначив чоловік.

Усі інші підозрювані також категорично заперечили провину і заявили, що нікого не вбивали. Однак на підставі свідчень знайомих, доказів та телефонних дзвінків суд визнав усіх чоловіків винними у замовному вбивстві.

Суддя Андрій Сівчук призначив 12 років тюрми замовнику вбивства. Виконавці вбивства отримали по 10, 11 та 12 років тюрми з конфіскацією майна. Крім того, вони повинні заплатити родині загиблого 1,5 млн грн моральної шкоди.

Вирок поки ще не набрав законної сили, обвинувачені можуть оскаржити його в апеляційному суді.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися