У кількох волинських громадах заборонили відвідування лісів (відео)
Волинь

У кількох волинських громадах заборонили відвідування лісів (відео)

13 липня 2023, 18:28
0
0
Сподобалось?
0

На Волині триває активний літній сезон. Багато людей потягнулися на відпочинок або по гриби та ягоди ліс, проте, на жаль, в умовах війни, це не зовсім безпечно. У нашій області у зв’язку з безпековими заходами поблизу кордону у прикордонних районах діють обмеження на відвідування лісових масивів.

На цьому наголосив голова Волинської обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко.

«У Житомирській області стався трагічний випадок – на лісовій дорозі на міні підірвалось авто. Чоловік проігнорував знаки-попередження «В’їзд заборонено» і «Стоп – міни!». Водій загинув на місці. Тож звертаюсь до усіх мешканців Волині – не ігноруйте попередження на в’їздах у ліси, адже значна частина прикордонних територій замінована. Нехтування попереджувальними знаками може бути смертельним. Навіть розворот авто на лісовій дорозі може спричинити наїзд на міну. Крім того, категорично заборонено з’їжджати з лісових доріг на узбіччя, розбирати або перетинати штучно зроблені завали деревини у лісах», - зазначив Юрій Погуляйко.

Збір грибів та ягід дозволено у Луцькому та Володимирському районах, крім місць із попереджувальними знаками. У Ковельському районі повністю заборонено відвідування лісових масивів на території Заболоттівської та Самарівської територіальних громад колишньої Ратнівщини. У Камінь-Каширському районі заборонене відвідування лісів у Камінь-Каширській і Любешівській громадах.

Детальніше про безпечні місця збору дикоросів можна дізнатись у громадах від місцевої влади.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися