У Луцьку у  2024 році на підтримку ЗСУ виділять більше 500 мільйонів гривень з міського бюджету
Волинь

У Луцьку у 2024 році на підтримку ЗСУ виділять більше 500 мільйонів гривень з міського бюджету

29 листопада 2023, 11:51
0
1
Сподобалось?
1

У Луцьку під час 53-ї сесії Луцької міської ради обранці громади розглянули питання “Про окремі питання формування проєкту бюджету Луцької міської територіальної громади на 2024 рік”.

Міський голова Ігор Поліщук зазначив, що це спільно напрацьований з громадськими активістами документ. За його словами, на підтримку Збройних сил України буде передбачено не менше 500 мільйонів гривень. Ці кошти з бюджету громади спрямують на закупівлю дронів, тепловізорів, старлініків, зарядних станцій, оптичних прицілів тощо.

Крім того, після оплати коштів освітньої субвенції, енергоносіїв, видатків на цивільний захист та зобов'язань Луцької міської ради у міжнародних проєктах, решта вільних залишків буде спрямована на підтримку ЗСУ.

Також буде спрямовано 50 мільйонів гривень на будівництво ветеранського хабу. Ігор Поліщук наголосив, що такий заклад дуже необхідний громаді, адже війна триває і необхідна підтримка нашим військовослужбовцям. Очолить цей центр радник міського голови, ветеран Тарас Сасовський.

Поінформував Ігор Поліщук й про те, що конкурс бюджету участі у 2024 році проведуть двічі (один раз в півріччя) з загальним бюджетом у 8 млн грн.

Директор департаменту фінансів, бюджету та аудиту Лілія Єлова наголосила, що частина коштів з 500 мільйонів буде передбачена відразу при формуванні бюджету, а решту — з вільних залишків.

Також вона додала, що окрім сказаного міським головою, при розподілі вільних залишків передбачать не менше 50 млн грн на ремонт укриттів в громаді.

Звернувся до присутніх й один з співавторів проєкту рішення, громадський активіст Сергій Рижков. Він наголосив, що впевнений у підтримці документа депутатами, адже це спільне напрацювання. Також додав, що спільно з владою напрацюють механізми покращення фінансування підтримки військових.

Свої думки та пропозиції щодо проєкту рішення висловили депутати Алла Доманська, Алла Надточій, Михайло Наход.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися