Де у Луцьку плетуть  маскувальні сітки та виготовляють кікімори для ЗСУ
Волинь

Де у Луцьку плетуть маскувальні сітки та виготовляють кікімори для ЗСУ

6 грудня 2023, 15:12
0
0
Сподобалось?
0

Від початку масштабного вторгнення у Луцьку плетуть маскувальні сітки та виготовляють кікімори для захисту українських військовослужбовців.

Як невтомні волонтерки працюють нині?

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс» - пишуть Волинські новини

Олена – переселенка з Криму. Ось уже два тижні вона долучається до плетіння маскувальних сіток, що допоможуть у боях за Україну нашим військовослужбовцям.

«Це важливо, тому що це треба хлопцям на передовій. Мені поки важко. Я бачу, як дівчата швидко працюють. А я тільки три дні навчалася», – говорить Олена.

Серед волонтерів, які виготовляють сітки та кікімори, чимало переселенців. Усі плетуть маскувальні сітки, переважно довжиною в чотири та вісім метрів.

Невтомні волонтерки кажуть: зараз працює більше людей, але потреби чималі.

«Я дуже рада, що наші люди можуть виділити дві-три години свого часу на виготовлення захисту для наших воїнів. Ми запрошуємо всіх. Нам дуже потрібна ваша допомога. Також хочу сказати, що, крім сіток і кікімор, робимо окопні свічки. Якщо є будь-який непотрібний віск, недопалки свічок, то їх можна приносити або в студію «Чарівний пензлик», або в юнацьку бібліотеку», – розповідає волонтерка Інна Панасюк.

«У нас близько 70 сіток у черзі. Ми робимо великими об’ємами. Минулого місяця зробили приблизно 90 сіток розміром чотири на шість метрів, тобто понад дві тисячі квадратних метрів, і близько 80 кікімор», – зазначає волонтерка Олена Мисковець.

Аби швидше нарізати стрічки на маскувальні сітки, волонтерки виготовили навіть власний верстат. У середньому шестеро людей можуть сплести одну маскувальну сітку приблизно за чотири години. Нині ж у зимову пору на сітки та кікімори беруть і білу тканину.

«Робимо і осінні, і зимові, тому що десь сьогодні є сніг, а десь немає», – додає Олена Мисковець.

 «На Південному напрямку зараз узагалі просять чорно-сірі сітки. У них снігу немає, а все, що могло вигоріти, вигоріло. Там просто чорна земля й болото. Тому ми плетемо і білі, і чорно-сірі сітки, бо і туди треба, і туди», – говорить Інна Панасюк.

Усім охочим допомогти в плетінні сіток і кікімор або ж принести віск на окопні свічки нагадуємо адреси, де працюють волонтерки в Луцьку: студія «Чарівний пензлик», гуртожиток технічного коледжу, бібліотечний корпус Волинського національного університету імені Лесі Українки (аудиторія 48а на четвертому поверсі), Волинська обласна бібліотека для юнацтва та Волинська обласна наукова бібліотека.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися