У Луцьку плели маскувальні сітки та «кікімори» для ЗСУ
Україна

У Луцьку плели маскувальні сітки та «кікімори» для ЗСУ

10 серпня 2023, 13:08
0
0
Сподобалось?
0

Волонтери на Театральному майдані Луцька 9 плели маскувальні стіки та "кікімори" для військових.

Як розповіла Суспільному волонтерка Вікторія Маткова, працюють під егідою волонтерського руху "Меценати для солдата". Замовлення від військових приходять щодня. Минулого місяця відправили понад 70 кікімор та 60 сіток.

Раніше для виготовлення сіток використовували мішковину та звичайну тканину, — розповідає волонтерка Вікторія Маткова. Нині сітки плетуть із спанбонду — міцного синтетичного матеріалу, який не промокає і відбиває світло.

Особливої техніки плетіння немає, — говорить волонтерка Оксана Романець, — однак є правила за якими плетуть сітки. "Щоб малюнок не був симетричний, щоб його не можна було побачити, щоб було згинів багато, щоб не було довгих ліній, щоб не було петель великих", — говорить волонтерка.

З її слів, одну маскувальну сітку розміром 6 на 4 метри у звичайному темпі одна людина буде плести 16 годин, а волонтери, об'єднавшись по четверо — п'ятеро людей плетуть таку за чотири години.

У центрі працює понад сотня волонтерів. Цього разу до роботи долучилась Сюзанна Вергар. Жінка живе у Чехії. На початку повномасштабного вторгнення прихистила у себе українську студентку. Тепер приїхала гостювати до дівчини в Луцьк, — розповідає жінка.

«Нині волонтери сплели велику сітку розміром 6 на 12 метрів. Її одразу передають військовослужбовцям на передову», — каже Вікторія Маткова.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися