У Луцьку прощалися з 18-річним героєм з «Азову», який ліг на гранату, щоб врятувати побратимів
Волинь

У Луцьку прощалися з 18-річним героєм з «Азову», який ліг на гранату, щоб врятувати побратимів

24 серпня 2014, 00:01
0
3
Сподобалось?
3

23 серпня у Луцькому кафедральному Свято-Троїцькому соборі відбувся заупокійний молебень по 18-річному Андрєві Снітку з Маневиччини, який у 10 років став круглим сиротою. Ще у травні він пішов добровольцем у спецбатальйон міліції «Азов», де мав позивний Хома. Андрій входив до складу штурмової групи. Під час боїв за Іловайськ на Донеччині він разом з двома іншими хлопцями попав під обстріл автоматичних гранатометів. Один із зарядів впав їм під ноги. Андрій Снітко не задумуючись ліг на гранату і віддав своє життя, щоб врятувати друзів. Двоє інших хлопців отримали відносно незначні поранення кінцівок. Серед них був і найближчий товариш Андрія ще один 18-річний волинянин-сирота Сергій. Він та інші бойові побратими й доставили тіло Хоми у Луцьк.

Бійці «Азова» розповіли про те, яким був Андрій на війні і пообіцяли повернутися в Іловайськ та помститися убивцям. Також вони зачитали декалог українського націоналіста. Усі бажаючі могли попрощатися з героєм. Жалобна церемонія проходила із закритою труною.

Після прощання у Луцьку тіло Андрія вирушила до селища Маневичі, де його поховають у День Незалежності. Тут з десяти років він жив у прийомній сім'ї.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися