Луцький підшипниковий завод ніколи не співпрацював з російською оборонкою
Волинь

Луцький підшипниковий завод ніколи не співпрацював з російською оборонкою

3 жовтня 2014, 17:37
0
1
Сподобалось?
1

СКФ «Україна» (Луцький підшипниковий завод), який входить до шведської корпорації SKF уже давно працює на переорієнтацію виключно на європейські ринки. Інвестори та керівництво підприємства свідомо зменшує залежність від російського ринку. Тому що він завжди був нестабільним. Коли була введена тільки «перша черга» санкцій Євросоюзу, по усіх заводах групи SKF був проведений аналіз. По одному заводу в Італії та США поставляли продукцію на ремонтні потреби оборонних підприємств Росії, і припинили поставки на другий день після оголошення обмежень.

Про це розповів в інтерв'ю «Волинському інформаційному порталу» директор СКФ «Україна» Володимир Цибульський.

- Наш завод не випускає підшипників по вимогах ЄТУ (це спеціальні технічні умови для військово-оборонного комплексу Росії, які існують там ще з часів Радянського Союзу). 2008-го «Група ГАЗ» зверталася до нас з проханням освоїти виробництво підшипників по технічних умовах ЄТУ та дати згоду на приймання їх у нас на заводі воєнпредом Міністерства оборони РФ для Арзамаського заводу, який випускає БТРи і БМП. Але ще тоді ми категорично відмовилися від цього і жодного підшипника для заводу в Арзамасі ніколи не поставляли.

Мало того, одразу після початку військового конфлікту за участі Росії працівники управління Служба безпеки України в області перевірили, чи не поставляємо ми в Росію підшипники подвійного призначення, і переконалися, що жоден із наших підшипників не включений в такий перелік. Тож, відповідно, поставок для військової техніки не може бути. Бо, повторюся, ми на воєнпром ніколи не працювали, - зазначив Цибульський.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися