Луцький СКФ «Україна» хочуть силоміць перевести на обслуговування у податкову Львова
Волинь

Луцький СКФ «Україна» хочуть силоміць перевести на обслуговування у податкову Львова

22 листопада 2014, 10:14
0
0
Сподобалось?
0

Керівництво АТ СКФ «Україна» заявляє, що категорично проти вимоги переходу на обслуговування до спеціалізованої податкової інспекції для обслуговування великих платників податків у місті Львів. Відповідні листи з проханням посприяти їм у тому, щоб підприємство залишилося в Луцькій об'єднаній податковій інспекції, надійшли до голови Державної фіскальної служби, управління ДФС у Волинській області та голови Волинської обласної державної адміністрації Володимирові Гунчику.

Взагалі ця історія - з «бородою», - стверджує гендиректор СКФ «Україна» Володимир Цибульський у коментарі «Волинському інформаційному порталу». Ідея належить представникові «сім'ї» Януковича, міністру зборів і доходів Олександрові Клименку для того, щоб централізувати сплату податків усіма крупними платниками в Україні. У період його роботи створили спеціалізовані податкові інспекції для обслуговування великих платників податків у Києві, Харкові, Одесі та Львові. «На мою думку, в той час це створили для того, щоб легко у власних цілях можна було використовувати грошові потоки. На обслуговування в ці спецінспекції мали перейти підприємства з річним обсягом продажів понад 500 мільйонів гривень», - уточнює керівник.

Але, нагадав Володимир Цибульський, сталася Революція гідності, Клименко з Януковичем втекли з України і керівництво СКФ «Україна» було впевнене, що ідея себе поховала. «Аж раптом зовсім неочікувано, як сніг на голову, 29 жовтня до нас прийшов лист із колишнього Міністерства доходів і зборів, а нині Державної фіскальної служби про те, що нас зобов'язують змінити облік у системі державної фіскальної служби: знятися з Луцькій міській інспекції і стати на облік у спеціалізованій податковій інспекції для обслуговування великих платників податків у місті Львів. І починаються зі Львова щоденно по декілька раз на день дзвінки з вимогою відкрити казначейський рахунок і три найбільші податки: ПДВ, податок на прибуток і сплату єдиного соціального внеску здійснювати в них», - обурюється гендиректор найбільшого в Луцьку підприємства. Аналогічне повідомлення, уточнює він, надходило і підприємству «Модерн-експо», але згодом Державна фіскальна служба розпорядження відмінила.

Гендиректор АТ СКФ «Україна» з цим абсолютно не згідний із багатьох причин. По-перше, керівництво підприємства і його працівники, знаючи свій внесок у сплату податків у Луцьку та області, як патріоти розуміють, що для краю це величезна втрата. По-друге, абсолютно не зрозуміло, чому підприємство має нести додаткові витрати на поїздки за сотні кілометрів для отримання послуг. Тим паче, що завод, у якого експорт становить 95% у структурі продаж і який постійно має право на автоматичне відшкодування податку на додану вартість, мусить доволі часто звіряти правильність даних в єдиній інформаційній системі фіскальної служби.

За словами Володимира Цибульського, ті ж самі камеральні перевірки підприємство і податкова у Луцьку проводять упродовж одного дня. Якщо перейти на обслуговування до Львова, так працювати вже не вдасться. Є загроза виникнення перебоїв у своєчасному підтвердженні даних і, відповідно, у своєчасному поверненні ПДВ.

Насамкінець Володимир Цибульський заявив, що це і політичне питання. Бо і на всіх рівнях керівництва держави, і сам Президент України Петро Порошенко говорять про децентралізацію влади та її функцій, зокрема в розрізі податкового адміністрування і сплати податків, які плануються залишати відповідним територіям.

Тому керівництво АТ СКФ «Україна» після тривалих дискусій із спеціалізованою податковою інспекцією для обслуговування великих платників податків у місті Львів вирішило звернутися до голови Державної фіскальної служби Білоуса, аби він вирішив питання по суті. Окрім того, підприємство просить допомоги і в представників місцевої влади: до голови Волинської обласної державної адміністрації Володимира Гунчика спрямували лист із проханням відстояти позицію заводу і залишити підприємство на обслуговуванні в Луцьку.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися