Закарпаття

На Закарпатті попався контрабандист-дельтапланерист

19 вересня 2015, 23:54
0
0
Сподобалось?
0

У суботу вночі в ході спільної операції «Ключові точки» українські прикордонники спільно зі словацькими колегами виявили малий літальний апарат на Закарпатті, який ймовірно використовується контрабандистами для переміщення тютюнових виробів. Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби.

«Під час проведення оперативно-розшукових заходів прикордонники Мукачівського загону спільно з мобільними групами, які направлені на посилення ділянки західного кордону виявили  в районі населеного пункту Домбоки малий літальний апарат типу «Дельтаплан». Напередодні його рух зафіксував прикордонний наряд Чопського загону на ділянці відділу «Паладь Комарівці» в бік сусідньої Словаччини і десь за годину назад на територію України»,— йдеться у повідомленні.

За даним фактом були поінформовані всі компетентні органи та розпочато пошукові заходи з обох сторін кордону. Згодом прикордонники за допомогою тепловізійних пристроїв помітили, що невідомий апарат розпочав зниження висоти неподалік від лінії кордону. З метою недопущення протиправної діяльності та затримання порушників в район можливого приземлення літального апарату вибули прикордонники Мукачівського загону, де у результаті виявили «Дельтаплан».

Затримано пілота, який уже не вперше потрапляє у поле зору правоохоронців через протиправну діяльність на кордоні.

 

При огляді літального апарату встановлено, що це  двохмісний мотодельтаплан. Засоби навігації були вирвані з панелі, які в подальшому знайдено на відстані близько 200 метрів від місця затримання. На даний час пошукові дії з української та словацької сторони тривають.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися