Підприємство з Житомирщини фінансувало окупаційну владу Херсонщини (фото)
Житомирщина

Підприємство з Житомирщини фінансувало окупаційну владу Херсонщини (фото)

27 січня 2023, 11:08
0
1
Сподобалось?
1

У Житомирській області виявили підприємство, яке працювало в інтересах головного колаборанта Херсонщини Володимира Сальдо. Саме його родина була кінцевим бенефіціаром цього підприємства, яке займалось видобутком, обробкою та продажем граніту у промислових масштабах.

Про це повідомили у Служба безпеки України.

Частину отриманих прибутків керівництво підприємства спрямовувало на забезпечення потреб окупаційних органів на тимчасово окупованій частині півдня України.

У вересні минулого року за матеріалами СБУ накладено арешт на активи комерційної структури за співпрацю з поплічниками країни-агресора. Крім цього, під час досудового розслідування викрито схеми, які використовували очільники компанії для виведення грошей у тінь та їх подальшого використання в інтересах ворога. Для реалізації оборудок їхні організатори штучно занижували обсяги видобутої сировини та об’єми продажу готової продукції, а також «змінювали» її цінову категорію. Для цього вносили недостовірні відомості до звітної фінансово-господарської документації. Зловмисники відмивали одержані «прибутки» через афілійовані фірми, зокрема через придбання технологічної продукції нібито для потреб підприємства.

Встановлено, що злочинна схема завдала збитки держбюджету на більше ніж 4,5 мільйона гривень.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися