У Житомирі сплатили мільйон ремонт казарм, якого не було
Житомирщина

У Житомирі сплатили мільйон ремонт казарм, якого не було

15 липня 2023, 16:40
0
0
Сподобалось?
0

За матеріалами Державного бюро розслідувань судитимуть посадовців, яких звинувачують у розкраданні одного мільйона гривень на ремонті військової установи. До «оборудки» причетні четверо людей – керівник квартирно-експлуатаційного відділу Житомира, начальник служби цієї установи, підприємець, який забезпечував виконання робіт, та приватний інженер з технічного нагляду.

Наприкінці листопада 2022 року військовослужбовці з квартирно-експлуатаційного відділу уклали угоду з підприємцем про ремонт першого поверху казарми Житомирського військового інституту імені Сергія Корольова за кругленьку суму – один мільйон гривень. У той же день начальник служби та підприємець підписали акти виконаних робіт про ремонт, якого ніхто не робив. Керівник підрозділу офіційно був у відпустці за кордоном, але це не завадило йому поставити свій підпис на документах. Приватний інженер з технічного нагляду теж, як виявилося, «не побачив» жодних порушень. Гроші перерахували на рахунки підприємця, після чого учасники схеми розділили їх між собою.

Тепер ДБР хоче повернути завдані державі збитки. На майно підсудних – автомобілі, квартири та земельні ділянки загальною вартістю близько двох мільйонів гривень – наклали арешти. За цей злочин інженеру загрожує до п’яти, а посадовцям та підприємцю – до 12 років тюрми.

Олесь ТИХОНЕВИЧ


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися