Відновлено «справу композитора Івасюка»
Україна

Відновлено «справу композитора Івасюка»

12 червня 2014, 14:58
0
0
Сподобалось?
0

 

У справі композитора Володимира Івасюка - новий «виток»: генеральна прокуратура України скасувала незаконну постанову слідчого щодо закриття кримінальної справи за фактом смерті відомого українського композитора.

Тіло Володимира Івасюка знайшли у військовій зоні Брюховицького лісу недалеко від Львова весною 1979-го. Як подає Вікіпедія, офіційна версія - самогубство - підлягала сумніву громадськості як 1979 року, так і тепер. Відповідно до неофіційної версії, смерть Івасюка була вбивством, виконаним КДБ за наказом вищого керівництва СРСР. Похорон Володимира Івасюка 22 травня 1979 року у Львові перетворився на масову акцію протесту проти радянської влади.

Архіви цієї справи, що зберігаються в Москві, дотепер ані родичам, ані працівникам музею Івасюка не відкривають, посилаючись на гриф «таємно», можливо, тому, що ще живі багато учасників тих драматичних подій. Самі ж родичі Івасюка вважають, що Володимира вбили.

«З огляду на значний суспільний резонанс, який у свій час викликала і на даний час непокоїть громадськість загадкова смерть композитора, а також з метою повного, всебічного та неупередженого дослідження усіх обставин смерті Івасюка, необхідності перевірки на причетність до позбавлення його життя певного кола осіб, Генеральною прокуратурою скасовано постанову про закриття кримінальної справи», - зазначили в ГПУ, повідомляє Еспресо.TV.

Для довідки: Володимир Івасюк - один із основоположників української естрадної музики (поп-музики). Автор 107 пісень, 53 інструментальних творів, музики до кількох спектаклів. Професійний медик, скрипаль, чудово грав на фортепіано, віолончелі, гітарі, майстерно виконував свої пісні. Неординарний живописець.

Джерела: Еспресо.TV, Вікіпедія

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися