Світ

Японія вимагає в Росії повернення Курил

9 лютого 2015, 17:16
0
3
Сподобалось?
3

Токіо буде проводити наполегливі переговори з Росією з територіального питання і укладення мирного договору, заявив прем’єр-міністр Японії Сіндзо Абе на «Загальнонаціональному мітингу за повернення північних територій», повідомляють Патріоти України з посиланням на ТАСС.

«Необхідно дотримуватися курсу на вирішення в кінцевому підсумку питання про північні території і укладення мирного договору з Росією. Я буду вести наполегливі переговори в цьому напрямку», – зазначив глава японського уряду.

«Північними територіями» в Японії називають острови в південній частині Курильської гряди, які поки належать Росії. У своєму виступі японський прем’єр також звернув увагу на «конструктивний діалог», який відбувся в ході зустрічі з президентом РФ «на полях» саміту АТЕС-2014 в Пекіні.

«У ході зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним у Пекіні ми провели конструктивний діалог з різних питань. Зокрема було прийнято рішення розпочати підготовку до візиту російського лідера до Японії», – зазначив Абе.

Глава японського уряду також назвав «ненормальним», що між двома країнами досі не підписаний мирний договір. «Цього року настає 70-та річниця закінчення Другої світової війни. І це ненормально, що досі між Росією і Японією не підписаний мирний договір», – сказав прем’єр. За рішенням уряду Японії, «Загальнонаціональні мітинги за повернення північних територій» щорічно проводяться 7 лютого в пам’ять про підписаний в цей день в 1855 році перший російсько-японський договір. У таких зборах традиційно беруть участь міністри уряду, депутати парламенту від правлячої та опозиційних партій, колишні мешканці південної частини Курил. Схожі мітинги проводяться не тільки в Токіо, але і в інших містах Японії.

Цього року особливо активізувалися нечисленні, але галасливі організації японських ультранаціоналістів. Це пов’язано з тим, що цього року настає 70-та річниця закінчення Другої світової війни. З нагоди так званого «Дня північних територій» на автобусах з агітаційними гаслами і національними прапорами вони колонами роз’їжджають по японській столиці. На межі дозволеної гучності вони через гучномовці передають військові марші, викрикують антиросійські гасла.

Джерело: Високий Замок


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися