Російський винищувач ледь не протаранив американський літак-розвідник
Світ

Російський винищувач ледь не протаранив американський літак-розвідник

11 квітня 2015, 15:12
0
0
Сподобалось?
0

Російський винищувач Су-27 пролетів занадто близько до американського розвідувального літака  RC-135, ледь не зіткнувшись з ним у небі над Балтійським морем.

Су-27 проводив ближнє перехоплення у міжнародному повітряному просторі над Балтійським морем розвідувального літака США. Інцидент спонукав дипломатичний протест, ппише «Європейська правда» з посиланням на американську Washington Free Beacon.

- Вранці 7 квітня, літак США RC-135U здійснював звичайний політ в міжнародному повітряному просторі і був перехоплений російським Су-27 в небезпечній і непрофесійній манері, - сказала прес-секретар Пентагону Ейлін Лайнез. - Сполучені Штати піднімуть цей інцидент перед Росією з допомогою дипломатичних і офіційних каналів.  

В Міноборони США розповіли, що російський винищувач наблизився до американського розвідника на відстань 6 метрів. За словами чиновника, це було «безвідповідальне» зближення і загрожувало життю екіпажу літака ВПС США.

RC-135 є модернізованою і воєнізованою версією «Boeing 707». Цей літак налаштований на збір розвідувальної інформації, у тому числі йдеться про фото, моніторинг ядерних об’єктів.

США проводять моніторинг у регіоні на тлі повідомлення про розміщення Росією ядерних комплексів «Іскандер» у Калінінградській області і окупованому Криму.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися