Лукашенко розпорядився запровадити платні електронні черги на кордоні
Світ

Лукашенко розпорядився запровадити платні електронні черги на кордоні

5 липня 2015, 20:55
0
0
Сподобалось?
0

Президент Білорусі підписав указ «Про систему електронної черги транспортних засобів у пунктах пропуску». Згідно з документом, така процедура запрацює на білоруському кордоні вже через півроку.

Як повідомила прес-служба Лукашенка, указ розроблений «з метою вдосконалення порядку пропуску через державний кордон фізичних осіб, транспортних засобів і товарів». Також визначається, що через півроку на білоруському кордоні з'явиться платна система електронної черги, а також зони очікування для авто.

Про це пише «Білоруський партизан».

Як буде функціонувати система електронної черги поки передбачити складно, але ряд недоробок уже сьогодні можна назвати. Істотним недоліком електронної черги можна назвати ту обставину, що вона буде функціонувати тільки в одному напрямку – на виїзд з країни. Для того щоб організувати в'їзд країну по системі електронної черги, її також потрібно впровадити в пунктах пропуску держав, що межують з Білоруссю. Багатьом дуже не сподобається та обставина, що фізичні та юридичні особи, які не побажали платити за електронну чергу, будуть проходить прикордонний контроль звичайним шляхом, тобто через стандартну чергу. При цьому указом не визначається, як цей «звичайний» порядок буде діяти в зв'язку з настільки істотними змінами на кордоні. Адже співробітники митниці та прикордонного комітету будуть повністю сконцентровані на обслуговуванні саме електронної черги, що фактично застопорить звичайну. І якщо зараз передбачено пільговий режим пропуску через кордон, наприклад, громадян з малолітніми дітьми, то після вступу указу в повну силу, вони потраплять під загальні правила: або плати, або ставай у звичайну чергу.

Дуже багато чого буде залежати і від розміру встановленої плати за електронну чергу для фізичних та юридичних осіб.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися