Світ

«Банкір Путіна» подав позов проти Росії на $10 млрд

22 вересня 2015, 14:14
0
0
Сподобалось?
0

Російський олігарх Сергій Пугачов, якого називають «банкіром Путіна» подав до Росії позов на $10 млрд. Про це повідомляє «Високий Замок» з посиланням на Reuters .

Позов був поданий в Постійну палату третейського суду в Гаазі. Співрозмовник агентства уточнив, що подробиці претензій Пугачова будуть оголошені в Парижі сьогодні, 22 вересня. Представник Пугачова Дмитро Мороченко підтвердив російському агентству РБК факт подачі позову.

Підставою для подачі позову стала експропріація у екс-сенаторачотирьох груп його активів у Росії: суднобудівних підприємств, Єнісейської промислової компанії, проекту на Красній Площі «Кремлівський» і земель в Московській області.

Сергій Пугачов був основним бенефіціаром Межпромбанка, який влітку 2010 року був позбавлений ліцензії, а пізніше збанкрутував. Після цього ЦБ, який був основним кредитором банку, отримав під заставу активи контролювалася Пугачовим Об'єднаної промислової корпорації.

Восени 2013 року проти Пугачова, який покинув до того часу Росію, було порушено першу кримінальну справу. За даними слідства, Пугачов викрав 28 млрд руб., які Банк Росії виділив Міжпромбанку в якості беззаставних кредитів.

Пізніше Пугачову було пред'явлено нове звинувачення. Як встановило слідство, в 2009 році Межпромбанк видав 120 кредитів підконтрольним йому організаціям на суму 64 млрд руб. Кредити були забезпечені 100% акцій кіпрської компанії OPK Mining Limited, яка належала Єнісейської промислової корпорації. Пізніше Пугачов розірвав договори про заставу, завдяки чому позбавив Межпромбанк можливості звернути стягнення на кіпрський актив.

Агентство страхування вкладів звернулося до влади Великої Британії, куди переселився Пугачов, з проханням заарештувати його активи.

На початку червня британська влада погодилися розглянути запит про екстрадицію банкіра на батьківщину. Йому було заборонено залишати територію Англії та Уельсу. На початку липня Пугачов залишив Лондон, мотивуючи це тим, що йому погрожують вбивством. Неофіційно повідомлялося, що він виїхав у Францію.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися