Росіянин сплатить США $7 мільйонів за комп’ютерний вірус
Світ

Росіянин сплатить США $7 мільйонів за комп’ютерний вірус

4 травня 2016, 12:17
0
0
Сподобалось?
0

Суд США зобов'язав росіянина Микиту Кузьміна — сина російського рокера Володимира Кузьміна — виплатити майже 7 млн дол. компенсації за створення комп'ютерного вірусу під назвою Gozi. Про це повідомляє «Німецька хвиля».

«Федеральний суд в Манхеттені засудив громадянина Росії Микиту Кузьміна до 37 місяців в'язниці і виплати 6,9 мільйона доларів за створення комп'ютерного вірусу під назвою Gozi, який заразив мільйони комп'ютерів по всьому світу, в тому числі і системи американського космічного відомства NASA», — йдеться в повідомленні.

Як випливає з матеріалів справи, Кузьмін не тільки розробив шкідливий вірус, але і застосував новаторський підхід, згідно з яким «здавав вірус в оренду» злочинцям, які поцупили з його допомогою десятки мільйонів доларів з банківських рахунків. Тож фінансові виплати стануть компенсацією, у тому числі і клієнтам банків, яким було завдано шкоди в результаті злочинної діяльності росіянина. Що стосується тюремного ув'язнення, то його Кузьмін вже відбув — в очікуванні вироку він з серпня 2011 року перебував під вартою.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися