Скликане Росією засідання Радбезу ООН засудило Росію
Світ

Скликане Росією засідання Радбезу ООН засудило Росію

3 травня 2014, 08:43
0
0
Сподобалось?
0

Абсолютна більшість членів Радбезу від різних країн світу виступила зі словами підтримки антитерористичної операції, котру проводить Україна на своїй території. Лише Китай обмежився дипломатично нейтральною заявою. Україна подякувала світовій спільноті за підтримку та адекватний аналіз ситуації, повідомляє УНІАН.

«Ми офіційно заявляємо про те, що ніяких танків, ніяких ракет не використали проти цивільного населення. Російські заяви про участь неурядових збройних груп в АТО не відповідають дійсності. Абсолютно цинічне і фальшиве твердження Росії про те, що були англомовні іноземці. Ми офіційно заявляємо, що єдині іноземні військові в Східній Україні - це російські диверсанти і найманці», - наголосив представник України в дискусії.

«Родзинкою» засідання стала російсько-американська перепалка. Представник Росії Чуркін знову розкритикував дії Києва та позицію США.

У відповідь на критику представник США заявила, що з боку РФ укотре використовується брехня. Пауер нагадала, що Вашингтон виступав із осудом силових дій і захоплень приміщень майданівцями під час акцій протесту в Києві цієї зими, хоч Чуркін казав, що такого факту не було. Пауер навела дату цієї заяви Америки та зажадала від опонента спростування його брехливих слів.

Крім того, американський дипломат акцентувала увагу на тому, що Росія була єдиною стороною переговорів, яка відмовилася підписувати угоди 21 лютого, до яких Кремль постійно апелює останнім часом. Тому, на думку Пауер, Росія не має права вимагати їх виконання, бо воно є справою тих, хто підписував домовленості.

Також представник США розкритикувала тези росіян про застосування ЗСУ до мирних мешканців на Донбасі. «У них форма, як у ваших солдат. Звідки вони взяли зброю, за допомогою котрої можна збивати вертольоти?», - іронічно запитала Пауер.

Чуркін підтвердив серйозність наміру відновити актуальність положень угоди в Женеві, закликавши Радбез ООН спільною заявою схвалити ці домовленості як обов'язкові до виконання.

Радбез ООН доручив секретаріату опрацювати це питання до наступного засідання.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися