Джастін ТРЮДО з дружиною Софі
Світ

Два прем’єри Канади, які розлучилися з дружинами – це батько та син Трюдо

17 вересня 2023, 12:00
0
0
Сподобалось?
0

51-річний Джастін Трюдо і його дружина – 48-річна Софі Грегуар Трюдо – розлучаються після 18 років шлюбу. Трюдо став другим канадським прем’єр-міністром, який оголосив про розлучення під час перебування на посаді. А першим став його батько – покійний П’єр Елліотт Трюдо, який розлучився з матір’ю Джастіна після шести років спільного життя.

Джастін і Софі познайомилися ще в дитинстві у Монреалі. Софі була однокласницею й подружкою його молодшого брата Мішеля (той згодом трагічно загинув, катаючись на лижах). Але тоді вони мало спілкувалися. Уже дорослими, в 2003 році, зустрілися на благодійному заході, де були ведучими. Пофліртували і знову розбіглися. Однак хлопець, напевно, припав Софі до душі – і вона надіслала йому електронного листа. Але Джастін не відповів. Згодом в одному зі своїх інтерв’ю Трюдо пояснив, чому тоді зігнорував посланням дівчини: «Я знав, що якби я відповів, ми б зустрілися лише для того, щоб випити кави, і це було б останнє з нею побачення у моєму житті». Він не хотів поспішати і не хотів втратити свій шанс. Згодом юнак перепросив Софі за такий свій вчинок і запросив на побачення.

У своїй книзі «Взаєморозуміння» Джастін так опише його перші почуття до дівчини: «За вечерею ми з Софі обговорили сотню різних речей. Мене зачепили розмови про мою сім’ю, про мого брата Мішеля і батька, котрих я вже ніколи не побачу. Ми ділилися спогадами з 80-х, і в нас виявилось стільки спільного, що було відчуття, ніби ми жили паралельним життям. У міру того, як наше перше побачення добігало кінця, у мене виникало запаморочливе відчуття, що Софі буде останньою жінкою, з якою я коли-небудь зустрічався. Кохання було настільки сильним, що я сказав: «Мені 31 рік, і весь цей час я чекав на тебе». І ми обоє заплакали.

18 жовтня 2004 року Джастін привіз дівчину на могилу свого батька, де тихо попросив у нього благословення. У цей день йому б виповнилося 85. Кількома годинами пізніше при мерехтінні свічок у чудовому готельному номері, котрий був засипаний пелюстками троянд, юнак зробив пропозицію коханій. Менше ніж за рік, 28 травня 2005 року, Джастін Трюдо і Софі Грегорі побралися офіційно.

Серйозна політична кар’єра Джастіна Трюдо розпочалась у 2008 році, коли він вперше був обраний до Палати громад Канади. Він став зірковим депутатом від ліберальної партії, а у 2015-му очолив уряд. У його діяльності були і злети, і скандали. Але він залишається дуже популярним політиком і в себе на батьківщині, і в світі, зокрема, в Україні.

Софі – єдина дитина в родині, внучка колишнього члена Законодавчої асамблеї Квебеку Жана-Жака Блеза. Коли виходила заміж, була вже популярною в Канаді журналісткою та телеведучою, зустрічалася з міжнародними лідерами, високопоставленими особами, супроводжувала свого чоловіка під час його зарубіжних поїздок. У жовтні 2015 року газета Нью-Йорк Пост назвала її «найгарячішою першою леді світу». Софі володіє п’ятьма іноземними мовами.

Подружжя виховує трьох дітей: 15-річного сина Ксав’єра, 14-річну доньку Еллу-Грейс і 9-річного сина Гедріена. Що ж спонукало їх до такого кардинального кроку після 18 років щасливого  подружнього життя? «Наш шлюб не ідеальний, у нас були важкі злети і падіння, але Софі залишається моїм найкращим другом, моїм партнером, моїм коханням. Ми чесні одне з одним, навіть коли це боляче», – написав у соціальних мережах Трюдо.

Все, виявляється, так просто, і так складно. Шкода, гарна була пара…

Михайлина БЛАВАТ


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися