Путін на саміті у Мінську ледь не побився з президентом Молдови
Світ

Путін на саміті у Мінську ледь не побився з президентом Молдови

11 жовтня 2014, 19:47
0
0
Сподобалось?
0

Між президентом Росії Володимиром Путіним і його молдавським колегою Ніколає Тімофті на саміті в Мінську виник конфлікт, який ледь не переріс у бійку

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на «Московський Комсомолець».

Журналістам, яким не було чути, про що говорять президенти, в якийсь момент здалося, що вони ось-ось зчепляться один з одним.

Президент Молдови поскаржився, що після підписання угоди з ЄС Росія фактично закрила свій ринок для молдавських товарів. «Виходить, що наша країна витісняється із зони вільної торгівлі СНД», - сказав він.

Однак Володимир Путін не визнав ці аргументи переконливими: треба було заздалегідь думати, який вплив матимуть документи, підписані в Європі, на відносини з іншими партнерами. «А де ж була Молдова? - риторично поцікавився він. - Ми неодноразово зверталися до вас, але чіткої відповіді так і не отримали».

Дискусія між Путіним і Тімофті продовжилася навіть після того, як слово взяв президент Таджикистану. Поки Емомалі Рахмон розмірковував над зовнішніми загрозами СНД з боку «Ісламської держави» і Афганістану, російський і молдавський лідери обмінювалися вельми красномовними жестами і поглядами.

Загострення пристрастей вразило навіть Алмазбека Асламбаєва, який сидів навпроти. Президент Киргизької Республіки взяв олівець і поспішно написав записку Олександру Лукашенку.

Проте втручання голови не знадобилося - президенти зуміли взяти себе в руки.

https://www.youtube.com/watch?v=ZwRVGWWmJVM


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися