На Волині вчителя судили за смерть дитини
Кримінал

На Волині вчителя судили за смерть дитини

8 серпня 2014, 12:09
0
0
Сподобалось?
0

Суд виніс вирок учителю школи-інтернату, звинувативши її у смерті вихованця, та призначив покарання у виді обмеження волі на строк три роки з іспитовим терміном один рік. Залишений без нагляду, хлопчик самовільно покинув територію навчального закладу та втопився у каналізаційному колекторі, повідомляє прес-служба Волинської міліції.

Того дня відсутність учня вихователь Затурцівської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату помітила, близько опівдня, коли діти зайшли до їдальні. Розсадивши першокласників за столом, вона побачила, що одне місце порожнє. Весь персонал кинувся на пошуки хлопчика, але на території закладу дитини не було. Про зникнення першокласника вихователь повідомила керівництво школи, батьків та міліцію.

Через чотири дні правоохоронці виявили труп хлопчика на території відстійника очисних споруд на відстані близько чотирьохсот метрів від приміщення школи-інтернату. Згідно з висновком судово-медичної експертизи причиною смерті стала механічна асфіксія внаслідок закриття просвіту верхніх дихальних шляхів при утопленні.

Проти вчителя порушили кримінальну справу. В ході розслідування було встановлено що, залишений без нагляду першокласник, самовільно покинув навчальний заклад, щоб поїхати додому. По дорозі впав у відстійник, який не був закритий кришкою.

Як з'ясували правоохоронці, додому першокласник втікав не вперше, і щораз співробітники інтернату знаходили дитину неподалік виховного закладу.

У судовому засіданні в смерті сина мати звинуватила вихователя, адже неодноразово попереджувала про те, що дитина може втекти зі школи. І хто, як не вихователь, несе особисту відповідальність за життя і здоров'я вихованців, коли вони перебувають під її наглядом. У свою чергу, підсудна, заперечивши свою вину, наголосила, що може нести відповідальність за втечу дитини, але не за її смерть.

Розглянувши справу, Локачинський районний суд визнав підсудну винною у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.137 (Неналежне виконання обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей) Кримінального кодексу України, і призначив покарання у вигляді обмеження волі на строк три роки з іспитовим терміном та один рік без позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися