Крикнули на дитину – соцслужби забрали
Світ

Крикнули на дитину – соцслужби забрали

12 квітня, 11:00
0
0
Сподобалось?
0

Часто наші біженці, які виїхали в європейські країни, скаржаться, що там дуже жорсткі закони. Особливо ті, що стосуються дітей. Моя знайома Ірина, яка втекла в Німеччину, якось розповідала, що відправила 8-річну доньку на сусідню вулицю купити морозиво. А сама з кількамісячним сином у колясочці чекала на лавочці. 

Донька повернулася до неї у супроводі поліцейського, і той одразу попередив маму, що коли ще раз дитина ходитиме містом сама – її заберуть соцслужби, а батьків позбавлять прав. І такі ситуації непоодинокі. 

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець розповів, що відомо про 255 випадків вилучення дітей в українців у країнах Європи. Найгірша ситуація у тій же Німеччині – там зафіксовано 71 такий випадок. У Польщі – 33, Італії – 25, Чехії – 24 та Швеції – 17.

За словами омбудсмена, найчастіше такі ситуації виникають через відсутність відповідних документів у батьків та інших законних представників, а також неналежне, за законодавством ЄС, виконання батьківських обов’язків, тобто підвищення голосу, будь-який фізичний вплив на дитину з метою заспокоїти, залишення без нагляду дорослих на тривалий час тощо.

Руслана СУЛІК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися