В Україні збільшиться на тисячу гривень допомога на дитину: хто з батьків отримає гроші
Україна

В Україні збільшиться на тисячу гривень допомога на дитину: хто з батьків отримає гроші

14 січня, 11:30
0
0
Сподобалось?
0

Міністерство соціальної політики змінює зміст і збільшує на 1 тисячу гривень вартість "Пакунка малюка", оскільки від 1 січня 2024 року в Україні підвищився прожитковий мінімум.

Про це йдеться у повідомленні відомства.

За словами заступниці міністра Уляни Токарєвої, вартість "Пакунка малюка" зросте від 6816 до 7689 гривень. Його вартість становить три розміри прожиткового мінімуму для дітей до 6 років, 2024 року він становить 2563 грн.

"Наразі він став раціонально укомплектованим: збільшено кількість або додано товарів, що мають попит, наприклад, багаторазові вологостійкі пелюшки, теплий одяг для немовлят (шапочки та чоловічки), збільшено розмір пледа-ковдри для зручнішого використання, натомість зменшено кількість одягу маленького розміру, із якого малята швидко виростають (бодики, штанці-повзунки)", — пояснили в пресслужбі Мінсоцполітики.

Допомога від держави після народженні малюка 2024 року становитиме 41 280 гривень, але повну суму батькам не надають одразу. Перша частина допомоги складається з 10 320 гривень, далі рівними частинами протягом наступних 36 місяців щомісяця держава виплачує по 860 гривень.

Раніше стало відомо, що українські сім’ї отримують грошову допомогу при народжені дитини. Зараз ця сума становить 41 280 гривень. 2024 року завдяки підвищенню прожиткового мінімуму розмір деякої державної соціальної допомоги зросте.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися