Книжки з бізнесу, які варто прочитати
З перших уст

Книжки з бізнесу, які варто прочитати

22 липня 2021, 18:42
0
0
Сподобалось?
0

Щорічно виходять сотні відмінних книг про ведення підприємницької діяльності. Ознайомитися зі всіма неможливо, але кращі з них приваблюють читачів і отримують позитивні відгуки далеко після дати публікації. Ось кілька відмінних книг з бізнесу, які можуть допомогти підприємцям і лідерам покращити їх фінансове становище на всіх етапах їх кар’єри:

  1. Еліяху Ґолдратт — «Мета. Процес безперервного вдосконалення»;
  2. Генрі Форд — «Моє життя, мої досягнення»
  3. Ерік Ріс — «Бізнес з нуля».

Далі ми докладніше розповімо про них.

Читання відмінних бізнес-книг — один з найбільш економічних та фінансово вигідних способів стати діловою, розумною людиною. А придбати їх можна в найкращій книгарні «Yakaboo». Зв’яжіться з нами, і ми проконсультуємо вас з будь-якого питання, допоможемо підібрати потрібну літературу та швидко доставимо її.

«Мета. Процес безперервного вдосконалення» — Еліяху Ґолдратт

Написаний у стилі динамічного трилера, захоплюючий роман, який змінює управлінське мислення в усьому західному світі. Він пояснює важливу теорію обмежень на прикладах з реального життя. Більшість книг такого роду виглядають виключно нереалістичними, але цій вдається утримати увагу читача, що є ключовим моментом для такого навчального тексту.

Ідеї з книги мають деяку практичну цінність у звичайному повсякденному житті, але найбільша користь від них для тих, хто займається поліпшенням процесів у таких галузях як виробництво, надання послуг та роздрібна торгівля. Один з головних висновків цієї книги — дуже важливо ставити правильні цілі при управлінні складними процесами.

«Моє життя, мої досягнення» засновника автомобільної імперії Генрі Форда

Книга про людину, яка змінила світ своїм баченням, ідеями та філософією. Вона наповнена мудрістю та основними принципами ведення бізнесу, які сьогодні так само цінні. Форд твердо вірив у самостійність, простоту і чесну працю. У той час як більшість інших бізнесменів в його галузі прагнули лише збільшення доходів, він зосередився на обслуговуванні та розробці хорошого продукту, доступного для всіх.

Приголомшливий досвід великої людини, принципи якої привели його до того, що він став одним з найвидатніших людей в історії американської промисловості. Ця книга хоча й опублікована майже 100 років тому, проте дає своєчасний «рецепт» того, що потрібно для успіху будь-якої справжньої ділової людини.

Протягом всієї книги Форд порушує багато тем, включаючи розв’язання проблеми інвалідності на робочому місці, умови оплати, роботу з профспілками співробітників, розміщення продуктів (послуг) над прибутком і економією. Дивно, що всі ці ідеї можна застосувати в XXI столітті, і як нашим ненаситним капіталістам потрібно багато чому у нього повчитися.

«Бізнес з нуля» — Ерік Ріс

Найкраща книга для стартаперів. Автор відразу переходить до справи, розповідаючи свої історії та розповіді інших людей, з якими він спілкувався, ділиться своїм досвідом та порадами. Ця книга відкриває вам очі на речі, про які ви, можливо, навіть не здогадувалися. Він предметно вказує на те, що всі роблять не так, і як це легко виправити. Деякі розділи нелегко зрозуміти, якщо ви ніколи не намагалися вести бізнес. Він навчає кожному процесу та циклу, які привели його стартап до вершини.

Це докладна інструкція (список порад), як створити успішний стартап і перетворити його на прибутковий бізнес. Як зрозуміти, чи дійсно ви просуваєтеся у своїй справі, а якщо ні, то як знайти проблему та вирішити її.

У ній аналізується поточна тенденція до швидких і недорогих стартапів. Основними проблемами є те, що вони зосереджуються на діях, а не на дослідженнях, на здійсненні помилок, а не на розширеному аналізі. Його можна застосовувати в першу чергу для підприємств, що працюють в Інтернеті, але концепції швидкого прототипування і різких поворотів бізнес-стратегії також практикуються для багатьох традиційних підприємств.

Замовити ці та інші бестселери з бізнесу можна відвідавши нашу книгарню «Yakaboo» в Києві. Також можливий варіант придбання на сайті компанії з доставкою по всій території України.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися