Як вибрати розчин для лінз
З перших уст

Як вибрати розчин для лінз

25 грудня 2021, 14:31
0
0
Сподобалось?
0

Будь-яка оптика вимагає ретельного догляду, особливо коли йдеться про контактні лінзи. Його якість безпосередньо впливає на термін експлуатації, безпеку та комфорт при носінні. Тому, якщо ви використовуєте контактні лінзи, вам необхідно придбати спеціальний розчин. З його допомогою ви забезпечите правильну експлуатацію та зможете запобігти виникненню проблем у процесі застосування. В інтернет-магазині Linza представлений широкий асортимент розчинів для лінз. Тому вибір не складе труднощів. А ми сьогодні розповімо, що це таке і як правильно вибрати.

Рідина для контактних лінз – що це таке

Рідина для контактних лінз – це спеціальний розчин, який використовують для догляду за оптичними девайсами. Вона необхідна для:

  • комфортного носіння лінз – з її допомогою зберігається м'якість та еластичність аксесуара, що робить його тривале використання непомітним для ока;
  • підтримки рівня вологи – засоби контактної корекції мають у своєму складі велику кількість води, яка випаровується під час носіння та її слід поповнювати за допомогою розчину;
  • дезінфекції - під час використання на оптиці залишаються дрібні сліди життєдіяльності організму (білкові відкладення), які необхідно видаляти для подальшого безпечного носіння.

Таким чином, розчин для лінз – це запорука їхньої ефективності, довгої роботи та комфорту.

Якими бувають розчини для лінз

Важливо знати, що не всі рідини для очищення контактної оптики однакові. Розрізняють одразу кілька видів.

  1. Універсальний очисник. Він добре справляється зі своїми завданнями під час роботи з оптикою, виготовленою з будь-яких матеріалів: гідрогель, силікон-гідрогель. Йому вдається швидко видалити жирові та білкові залишки, без шкоди для організму.
  2. Багатофункціональна рідина. У складі потужний комплекс із компонентів, які не лише усувають забруднення, а й надовго зволожують контактну оптику. Підвищується якість слізної плівки та рівень захисту ока.
  3. Ензимний розчин. У його складі часто знаходиться перекис водню, що робить глибоке очищення без механічних впливів на вироби. Крім того, відзначається високий дезінфікуючий ефект.
  4. Пероксидні рідини не містять консервантів і вважаються абсолютно безпечними. Вони рекомендовані людям з підвищеною імунною відповіддю – алергією. З пероксидним очисником легко позбутися відкладень. Важливо пам'ятати, що після очищення лінзи можна використовувати лише через 6 годин. За цей період розчин повністю нейтралізується.

Підбір очищувачів для лінз довгострокового носіння не повинен відбуватися за порадою друзів або особистим бажанням. Це небезпечно, не тільки в плані марних витрат особистого бюджету, а й по відношенню до здоров'я очей. Перед покупкою варто проконсультуватися із фахівцем.

Особливості очищення контактних лінз

Щоб догляд за лінзами був грамотним і давав 100% результат, варто дотримуватись деяких правил догляду.

  1. Завжди перевіряти термін експлуатації розчину – після його закінчення продукт небезпечний.
  2. Торкатися верхівки відкритого флакона забороняється.
  3. Обробка лінз відбувається відразу після знімання.
  4. Перед відправкою їх у розчин та при надяганні, потрібно ретельно вимити руки.
  5. Флакон не можна тримати відчиненим.

Важливо знати, що якщо після застосування розчину виникають якісь неприємні відчуття, значить потрібно звернутися до фахівця. Можливо, рідина не підходить саме вам.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися