Розпочався сезон чорниці. Їжте їх щодня, адже це величезна скриня мікроелементів, що позитивно впливають на здоров’я. Ягоди регулюють функціональну діяльність травного каналу, підвищують гостроту зору, допомагають при жовчнокам’яній і сечокам’яній хворобах, ревматизмі, екземах, псоріазі, подагрі, при атеросклерозі, гіпертонічній хворобі та інших патологічних станах, пов’язаних зі зниженням міцності стінок кровоносних судин та гіпохромній анемії. Водночас вони є протипроносним засобом при різних запальних станах шлунково-кишкового тракту, особливо в дитячій практиці.
У вигляді полоскання свіжий сік або настій сушених плодів чорниці вживають при ангінах, стоматитах та катарі верхніх дихальних шляхів.
А настій з листя зменшує рівень цукру при діабеті. Заварюють його так. Одну чайну ложку на склянку кип’ятку, настояти 30 хвилин, процідити. Пити по 0,3 склянки три рази в день.
Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!