Ювілярка Валентина БУТРИМЕЦЬ
Наші публікації

Минуло сімдесят літ багатостраждальній Валентині Бутримець

30 травня, 11:12
0
0
Сподобалось?
0

Валю, хай тебе Бог береже і тримає на цьому світі

Господь наділив її незвичайною красою. Висока, струнка, довга чорна коса. Про таких пишуть в книжках. Усі думали, що буде в неї славна доля. Зі шкільних літ вподобав її старший за неї хлопець Василь Бутримець. У них зав’язалися приязні стосунки. А потім і велика любов. Довгий час вони зустрічалися.

Валя чекала Василя з армії. Проте батьки не дуже були в захопленні від того кохання. Іноді перечили. Не хочеться зараз розбиратися: хто був тоді правий, а хто й не вельми.

Тільки так сталося, що Валя вийшла за іншого. Прожили вони разом з десяток літ. Проте сімейне життя не склалося. А Василь не міг забути коханої. Він знову знайшов дорогу до її серця. І вони стали зустрічатися. Кохання спалахнуло з новою силою. Я дуже радів за них, що нарешті з’єдналися їхні серця, бо все відбувалось на моїх очах. Василь Валю мало на руках не носив. Вона по-новому розцвіла.

Та недарма, мабуть, кажуть: щастя довгим не буває. Василь і Валя одержали квартиру, тішилися тим. Але прийшла страшна біда.  Коли підключили газ, запалили пічку, у хату повалив чадний газ. Якась була допущена помилка у встановленні витяжки.

Увечері наступного дня у квартирі знайшли мертвим Василя, а Валя залишалася без свідомості два місяці. Згодом вона оклигала, але з пам’яттю вийшло набагато трудніше. Раніше Валя трималася на ногах, тепер – не ходить. Проте бореться за життя. І так двадцять п’ять літ.

І всі ці роки поруч з Валею її наймолодша сестра Наталя. А їх у сім’ї п’ятеро. Вона пожертвувала своїм сімейним щастям. Не буду вдаватися у подробиці. День при дні Наталя годує сестру, доглядає. Найвища на світі яка тільки є самопожертва. Низько-низько схиляю перед тобою, сестрице, голову, зворушений, вражений твоїм подвигом. І не я один. Уся наша Рудка-Козинська захоплюється твоїм вчинком, самовідданістю. Дай Бог тобі сили, здоров’я у цій благородній справі. У тому, що Валя жива, досі на цьому світі, лишень твоя заслуга. І тобі воздасться.

Валю, твоє життя – то суцільна мука. Живи за себе і за Василя. Господь тобі віддячує життям за твого любого, за твою силу духу. Тримайся, кріпися. Шаную, поважаю і зичу сили, волі й міці. З ювілеєм!

У недавно випущеній книжці «Недоспівана пісня» я розповів у художній формі про життя і любов Валі та Василя.

Євген ХОТИМЧУК,

близький друг Василя


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися