Зінаїда ВАКОЛЮК з донькою Лесею
Волинь

Свою вчительку Зінаїду Ваколюк вітають колишні учні

1 лютого, 15:00
0
1
Сподобалось?
1

Зінаїді Михайлівні Ваколюк – 85 років. Після закінчення Львівського держуніверситету імені Івана Франка все життя вона віддала Доросинівській середній школі, що на Волині. Викладала українську мову та літературу, навчала любити Україну, її поетів та письменників. Завдяки знанням з рідної мови багато випускників закінчили школу із золотими та срібними медалями. Зінаїду Михайлівну добрим словом згадують учні, яких вона вчила ще у далекому 1966-му! Зокрема Галина Сітовська (Стефанишин), Надія Хвостюк (Шафранюк) бажають улюбленій вчительці сто років жити і кожен день життю радіти. Їхній однокласник, член Національної спілки журналістів України Володимир Лук’янчук, розповідає, що Зінаїда Михайлівна завжди була людяною та справедливою.

– Пригадую, як ми, учні з навколишніх сіл, жили у шкільному гуртожитку в Доросинях. Вчителька не раз приходила до нас, шкодувала, бо ми дуже мерзли, повчала: «Хлопці, та напаліть грубку і не сидіть у холоді», – згадує Володимир Гордійович. – Бажаю Вам, Зінаїдо Михайлівно, добра, миру, щастя і здоров’я!

Чимало колишніх учнів Зінаїди Михайлівни стали вчителями, інженерами, відомими людьми. І з-поміж них – письменник, доктор наук, лауреат Народної Шевченківської премії Ігор Павлюк. «Завжди згадую Зінаїду Михайлівну з молитовною вдячністю, я одержав золоту медаль і завдяки цій та іншим вчителям став поетом, – пише Ігор Павлюк. – Вітаю добру і мудру, людяну і красиву Зіну Михайлівну з файним ювілеєм! Бажаю Божого благословення і стільки здоров’я, щоби натхненно пережити те щастя, якого Вона достойна».

З ювілеєм, з роси і води!

Наш кор. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися