Володимир та Олена КОСТЮКИ
Волинь

Пів століття в любові, пів століття у праці

4 листопада 2023, 11:00
0
0
Сподобалось?
0

Минулої суботи, 28 жовтня, було людно на обійсті Олени та Володимира КОСТЮКІВ з Рудки-Козинської Луцького району. Зійшлися діти, онуки, сестри та брати, уся родина, сусіди. Вони прийшли привітати з великим святом господарів – золотим весіллям.

– Звичайно, не віриться, що ми разом з Володею вже п’ятдесят літ, виростили трьох дітей, – каже Олена Йосипівна. – Ніби вчора поженилися.

Вона з багатодітної сім’ї. Їх було десятеро у батьків, шість хлопців і чотири дочки. Жили дружно. Старші допомагали меншим. З ранніх літ Йосип і Марія привчали дітей до праці. Тому й діти ніколи не шукали легких доріг. Олена і Володимир все життя працювали у колгоспі.

– Відразу після одруження, – згадує «молодий», – заклали літню кухню. Через рік перебралися туди жити. А потім почали будувати свою хату. Ніхто не знає, як нам було трудно. Заробітки у колгоспі не вельми великі, економили кожну копійку.

– Допомагали брати і сестри, – продовжує Олена. – Хто працею, а хто грошима. Так що через кілька років ми перебралися у свою велику, простору хату.

Прийшли привітати «молодят» сестри Слава, Наталя і Зося, брат Микола. Здалека не могли приїхати Володя і Касян. Євгена і Степана вже немає на цьому світі. Раді ювіляри дітям, онукам, котрі дружно злетілися на сімейне свято.

На жаль, не зміг примчати на золоте весілля онук Сергій. Він живе і працює лікарем у Чехії. Після закінчення медінституту шукав роботу на Волині. Ніде не взяли. А от в Європі пригодився. За п’ять літ вже зробив блискучу кар’єру! Успішно здав екзамени першого рівня, а недавно й другого. Його перевели з окружної лікарні в обласну. У нього високий авторитет серед колег і пацієнтів. Сергій телефоном привітав дідуся й бабусю.

Уся родина сердечно віншувала винуватців свята. З роси і води! Многая літа! Гірко!

Євген ХОТИМЧУК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися