«Шахтар» переміг у футболі повторів
Спорт

«Шахтар» переміг у футболі повторів

21 лютого 2020, 09:27
0
0
Сподобалось?
0

Відновилися матчі європейських клубних футбольних турнірах. До весни в єврокубках дотягнув лише діючий чемпіон України – донецький «Шахтар». «Гірники» у Харкові провели перший матч 1/16 финалу Ліги Європи із діючим чемпіоном Португалії «Бенфікою».

«Шахтар» – «Бенфіка» – 2:1

Голи: 1:0 – Патрік (56), 1:1 – Піцци (67 – з пенальті), 2:1 – Коваленко (72).

«Шахтар»: Пятов, Болбат, Кривцов, Матвієнко, Ісмаілі, Степаненко, Патрік (Антоніо, 80), Марлос (Коноплянка, 83), Коваленко, Тайсон (Тете, 94), Мораес.

«Бенфіка»: Влаходімос, Тавареш, Діаш, Ферру, Грімальдо, Флорентіну, Таарабт, Піцци (Самаріс, 93), Шикінью (Сілва, 79), Серві, Сеферович (Вінісіус, 69).

Хоча в Україні внутрішній чемпіонат ще не розпочався, а у Португалії він у повному розпалі, якоїсь помітної різниці у готовності команд не було. І «Шахтар», і «Бенфіка» грали у весняний футбол, де більше бажання і біганини, ніж конструктиву. Гостроти та емоцій матчу додала система ВАР. Донеччани, за її відсутності, вже у першому таймі вийшли вперед. Гол Марлоса виглядав більш ніж легітимним, але відеоповтор показав, що українізований бразилець випередив свого опонента кінчиком бутсів.

Другий тайм розпочався багатообіцяюче, і це, в основному, завдяки «Шахтарю». Донеччани на стартових хвилинах створили віночок моментів. Вихід сам на сам не реалізував Мораес. В іншому епізоді м’яч прийняла на себе стійка воріт Влаходімоса, а Коваленко після відскоку не зміг добити у порожні ворота. Всі невдачі компенсував прекрасним ударом Патрік. «Бенфіці», щоб відігратися вистачило однієї осмисленої атаки. Тавареш забив уже у порожні ворота. Проте знову ВАР підказав арбітру, що гол потрібно відмінити через офсайд, натомість є підстави призначити 11-метровий. Таким подарунком технічного прогресу Піцци скористався без проблем.

«Шахтар» своєю наполегливістю заслужив більше, ніж нічию у цьому матчі, тому гол Коваленка виглядав дуже справедливим. «Гірники» здобули мінімальну перемогу, яка перед матчем-відповіддю у Лісабоні дає швидше психологічну перевагу, аніж реальну.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися