Тут був Ленін (Полтава)
Україна

Полтавщина за місяць має демонтувати 117 пам’ятників Леніну та 98 постаментів іншим катам українського народу

16 жовтня 2014, 15:59
0
0
Сподобалось?
0

 

Полтавщина розпрощається з символами тоталітаризму. Уже дане розпорядження про негайне демонтування усіх пам'ятників червоному вождю Леніну та іншим катам українського народу. Також заплановане перейменування вулиць, площ, навчальних та інших закладів, котрі досі мають ще радянські назви - символи кривавої епохи.

Таку інформацію оприлюднили у прес-службі Полтавської ОДА. Віктор Бугайчук, голова Полтавської обласної державної адміністрації, вимагає від райдержадміністрацій, щоб символи тоталітаризму прибрали вже до 24 листопада - дати увічнення жертв Голодомору 1932-33 років. Адже, за словами очільника області, «найбільший зі злочинів людства - Голодомор 1932-1933 років в Україні - Верховна Рада визнала актом геноциду українського народу, вчиненого комуністичним режимом СРСР».

Для довідки: Згідно з відомостями Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю, на Полтавщині на хвилі Революції Гідності в лютому-березні цього року демонтовано 42 пам'ятники Леніну. Таким чином на сьогодні в області з 226 пам'ятників Іллічу, які були взяті на облік як пам'ятки культурної спадщини, демонтовано 109, залишилося - 117. Із 144 пам'ятників іншим діячам комуністичного режиму демонтовано 46, залишилися - 98.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися