Рашисти повертають в українські школи Леніна і червоні піонерські галстуки
Україна

Рашисти повертають в українські школи Леніна і червоні піонерські галстуки

3 вересня 2022, 14:13
0
0
Сподобалось?
0

У тимчасово окупованих громадах Херсонської, Запорізької, Донецької, Луганської та Харківської областей загарбники змушують батьків віддавати дітей у школи. Оскільки українці не надто ведуться на настирливі «прохання», то їх примушують це робити давнім російський методом – за допомогою батога і пряника.   

Окупаційна влада ще навесні стала заявляти, що з 1 вересня школи працюватимуть за російськими програмами. Вчителів улітку змушували проходити навчання за російськими стандартами. Оскільки педагоги не надто охоче йдуть на співпрацю, то рашисти протягом місяця перед Першовереснем ходили по домівках, погрожували та примушували вчителів до співпраці. Скільки на неї погодилися – наразі не відомо. Зафіксовані факти, коли на окуповані території приїжджають працювати вчителі з російських регіонів.

Надзвичайно великому тиску піддаються і батьки. Рашисти примушують українців віддавати дітей у школи з російською навчальною програмою. У випадку незгоди батьків окупаційна адміністрація погрожує вилучати дітей із сімей та оформлювати їх до інтернатів. А самих батьків обіцяють карати адміністративними заходами – чоловіків направляти до «армії ДНР», жінок на комунальні роботи, пов’язані з прибиранням території. 

Президент росії владімір путін більш тонко підійшов до питання навчання. Він вирішив просто купити українців, тож доручив уряду забезпечити до 15 вересня так звану «одноразову виплату» у розмірі 10 тисяч рублів (трохи більше шести тисяч гривень) одному з батьків дітей віком від шести до 18 років, які проживають у так званих «ДНР» та «ЛНР», а також на окупованих територіях Запорізької, Харківської та Херсонської областей. Подачку від загарбників батькам дадуть, якщо їхні діти розпочнуть навчання у школах.

У тих навчальних закладах, які планують відкрити свої двері у вересні, колективи готуються «здивувати» школярів і їхніх батьків. Та оскільки нового нічого придумати не можуть, то повертають старе зі спільного колись для України і росії радянського минулого. Так, за повідомленням радника мера Маріуполя Петра Андрющенка, у відремонтованій школі № 65 Маріуполя окупанти встановлюють знайдений бюст Леніна. А на території навчального закладу на Лівобережжі влаштували показ «Джентльменів удачі» просто неба.

Встановили погруддя Леніна у ліцеї № 1 у тимчасово окупованому місті Вовчанськ Харківської області. Загарбники повідомили, що там є 62 першокласники, тож обіцяють, що всі вони зустрінуть День знань з червоними галстуками під гімн своєї батьківщини росії. Як бачимо, так звані російські стандарти нерозривно пов’язані з поверненням радянського минулого.

Наталка СЛЮСАР   


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися