У бойовиків порожні тили — усіх зігнали під Дебальцеве
Україна

У бойовиків порожні тили — усіх зігнали під Дебальцеве

18 лютого 2015, 08:21
0
0
Сподобалось?
0

Сепаратисти та російські військові відправили усі наявні сили і резерви на знищення Дебальцівського плацдарму. При цьому ворог навіть нехтує надійністю тилів. Про це вчора розповів нардеп Семен Семенченко, а сьогодні детально проаналізував ситуацію координатор групи «Інформаційний спротив» нардеп Дмитро Тимчук.

Для взяття Дебальцевого, за його словами, командування російсько-терористичних військ кинуло в бій всі наявні у нього резерви в даному районі.

«Наприклад, в Стаханові, де раніше були зосереджені великі формування місцевих бойовиків і російських найманців, а також техніка й озброєння, на ранок 18.02.2015 залишилося всього не більше 300 терористів, 2 машини БМ-21 «Град» (не боєготові) і 1 мінометна батарея – інші сили і засоби перекинуті під Дебальцеве. Схожа ситуація в Горлівці, звідки всі ресурси також перекинуті під Дебальцеве (зокрема, з району даного населеного пункту в район Калинівки і північніше Вуглегірська перекинуто 11 танків і 5 ББМ). З Донецька на Єнакієво через Ясинувату пройшло «підкріплення» бойовиків – близько 300 чоловік, 4 танки, 2 ЗУ-23-2, 3 вантажівки з буксируваними гаубицями Д-30, 2 БМП-2, 2 БТР-80 і 4 критих вантажівки. Дані сили були зібрані в двох районах Донецька (Петровському і Куйбишевському) для участі в Дебальцівській операції.

Прибула раніше до населеного пункту Вергулівка свіжа ударна тактична група російсько-терористичних військ, про яку повідомляла група «ІС», з ранку вчорашнього (17.02) дня разом з іншою РТГ, яка оперувала тут раніше, перейшла у наступ. Ще одна тактична група противника (до двох посилених рот) вдарила по Дебальцевому з північного сходу. Противник ввів у бій всього близько 25 танків, до 35 ББМ за підтримки трьох артдивізіонів (всього до 40 одиниць ствольної артилерії і 12 установок РСЗВ). В результаті противнику вдалося пробитися в місто і зав'язати в східній і центральній його частинах вуличні бої. Противник продовжує здійснювати вогневої контроль дороги між Дебальцевим і Артемівськом з пануючих висот (панівна (командна) висота 307,9 також зайнята противником) і перешкоджає постачанню підрозділів, що обороняються в самому місті. До вечора вчорашнього дня українська артилерія завдала вогневі удари по бойових порядках противника в районі Логвинове і на схід Дебальцеве.

На зовнішньому периметрі плацдарму в районі Фащіки українськими військами була відбита спроба штурму блокпоста. В результаті вогню українських військовослужбовців підбита БМП-2 терористів (була кинута екіпажем), також підбитий БТР 70 (добитий з РПГ). Щільним фланговим вогнем противник відігнаний на вихідний рубіж», - зазначає Тимчук.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися