Під Горлівкою знищили 18 бойовиків і сім вантажівок з боєприпасами та пальним
Україна

Під Горлівкою знищили 18 бойовиків і сім вантажівок з боєприпасами та пальним

30 липня 2015, 09:29
2
1
Сподобалось?
1

Два тижні тому українські війська, завдяки сміливого маневру, звільнили селище Зайцеве під Горлівкою, закривши місто майже у повне кільце. За останні місяці, це єдиний населений пункт на Донбасі, над яким вдалося відновити контроль. За мінським домовленостями, там повинен бути саме український прапор.

Однак уже кілька ночей поспіль бойовики намагаються вибити українські війська з селища, пишу «Подробности».

Під час однієї з останніх атак наступали на Зайцеве близько 100 бойовиків, задіяні були 4 танка. Після кількагодиний бій закінчився поразкою бойовиків. Противник зазнав важких втрат. За даними ЗСУ, 18 бойовиків убито, знищено 7 вантажівок з боєприпасами та пальним. Крім цього, підірвали військовий склад ворога.

«Є інформація про підбиту САУ, коротше стріляли з усього, що є. Хлопці на позиції називають цю ніч «Ніч Вія». Літає все, іскрить все. Ми нічого так, бодрячком тримаємося», - розповів боєць 34 окремого мотопіхотного батальйону «Койот» .

В результаті бою військовим вдалося просунутися вперед ще на кілька сотень метрів. Там облаштовують нові позиції, щоб не нашкодити мешканцям звільненого селища.

«Якщо немає у солдата перемоги, то він перетворюється з солдата в сторожового пса. І оборона, яку ми зараз влаштовуємо, повинна бути мобільного, гнучкою, ми не повинні повністю вкопуватись у землю», - пояснює комбат 34 окремого мотопіхотного батальйону Сергій Липський.

«Спочатку затишшя потім бій. Хотілося б, щоб вони зібрали речі і забралися десь у бік Росії. Сподіваємося побувати в Горлівці вже цього року», - розповів боєць 34 окремого мотопіхотного батальйону «Доктор».

Тим часом, звільнення триває. Українські війська в районі Зайцева просунулися вглиб окупованої території вже на 14 кілометрів. Створюється стратегічна можливість для звільнення Горлівки.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Коментарі

  • дончанин
    дончанин

    В морг Артемовска сходите перед тем как эту хуйню малякать

    30 липня 2015, 09:37
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися