Україна

Шахтарі поклоняються... дияволу

24 вересня 2015, 08:43
0
0
Сподобалось?
0

Болівія – країна любителів коки (ця рослина відома через вміст кокаїну, який витягується з її свіжого листя) та чаклунів. У Ла-Пасі функціонують цілі ринки з ритуальними зіллями, камінцями, черепами та навіть муміями тварин! Сухими зміями та жабами тут не здивуєш нікого. Вони – звичайний крам для місцевих магів, які на таких ринках отоварюються.

Скажімо, для того, щоб у новозбудованому будинку велися добробут і спокій, тут прийнято у фундамент закласти мумію лами. З мертвою твариною проводять спеціальні ритуали, засипаючи її солодощами, шматочками срібла та золота, поливаючи вином. Хто цього не зробить, обов’язково матиме в хаті біду чи невдовзі сам помре, переконані болівійці. Коли закладають котеджі чи багатоповерхівки, то в бетон закатують непорочних дівчат. Про цей дикунський звичай місцеві говорять знехотя, офіційного підтвердження йому нема. Однак кількість безвісті зниклих юнок схиляє до думки, що це таки правда. Підтверджують такі здогади і місцеві маги. Мовляв, якщо у фундаменті будуть людські кістки, він стоятиме довго й надійно.

Про різні магічні ритуали, які начебто заворожують щастя в оселі болівійців, можна розповідати багато. Скажімо, тут вірять, що удачу сім’ї приносить людський череп. Люди розкопують чужі могили, аби взяти додому кістки. Для черепів відводять почесне місце у помешканні, до них моляться й просять задовольнити те чи інше бажання.

А місцеві шахтарі, котрі добувають срібло, взагалі поклоняються дияволу. Для цього при вході в копальні споруджують манекен нечистої сили. Його одаровують листям наркотичної коки й поливають чимось спиртним – задобрюють, аби показав нові поклади срібла й після зміни живим відпустив додому. Кажуть, хто ігнорує цю давню традицію, того сатана забирає до себе – й у шахтах стаються обвали.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися