Бойовики повернулися до тактики гарматного м’яса: «новобранці» підриваються на своїх же мінах
Україна

Бойовики повернулися до тактики гарматного м’яса: «новобранці» підриваються на своїх же мінах

16 листопада 2015, 11:41
0
0
Сподобалось?
0

Уже тиждень бойовики з терористичних організацій «ЛНР» та «ДНР» відкрито атакують позиції українських військових, проводячи штурми опорних пунктів.

Минулої доби у районі населеного пункту Зайцеве (Горлівський напрямок) дві піхотні групи терористів (по 20-25 чоловік кожна) спробували просунутися впритул до опорних пунктів сил АТО під прикриттям щільного стрілецької вогню і вогню 82-мм мінометів (кілька разів наносилися удари і з АГС-17 – не менше трьох одиниць). Вогнем зі стаціонарних позицій українські підрозділи змусили супротивника відійти на вихідний рубіж.

Південніше Новгородського бойовики також намагалися силами групи до 20 чоловік «просочитися» у тактичні тили українських військ. Під час прихованого пересування на «нейтральній смузі» група була виявлена ​​(практично впритул на відстані не більше 200 метрів до контрольно-спостережного пункту сил АТО). Українська бойова охорона вступила у бій. ДРГ противника після годинної перестрілки відійшла.

У районі Пісків, відкривши вогонь зі штатного озброєння БМП-2 (не менше двох одиниць), терористи атакували передові позиції сил АТО трьома піхотними групами. Атака носила демонстраційний характер і була, швидше за все, спрямована на виявлення вогневих точок сил АТО на передньому краї.

Аналогічні дії бойовики провели в районі Гранітного, Щастя, Красногорівки, Мар'їнки, південніше Попасної. При цьому застосовувалися як міномети - 82-мм (два рази міномети – 120-мм), так і інше озброєння – ЗУ-23-2, АГС-17, великокаліберні кулемети.

Як відзначають у групі «Інформаційний спротив», у ході такого роду провокацій противник найчастіше демонструє вкрай низький рівень взаємодії. Іноді вогневі засоби «прикриття» запізнюються з відкриттям вогню, часто терористи поводяться відверто непрофесійно – створюють шум, не дотримуються вимог прихованого переміщення і заняття позицій, відкривають неузгоджено вогонь або ведуть його безладно і неприцільно. На кількох ділянках (район Щастя та Станиці Луганської, на приморському напрямку) зафіксовані випадки підриву бойовиків на власних мінах і розтяжках. Такий низький рівень підготовки характерний для підрозділів російських найманців, що прибувають в ході ротації з території РФ, а також для груп місцевих бойовиків, нещодавно «покликаних» і «мобілізованих», які пройшли короткий курс підготовки в «навчальних центрах» «ДНР-ЛНР».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися