На Луганщині під приводом надання безкоштовного Інтернету сепаратисти встановлюють шпигунське обладнання
Україна

На Луганщині під приводом надання безкоштовного Інтернету сепаратисти встановлюють шпигунське обладнання

5 січня 2016, 12:55
0
0
Сподобалось?
0

3 січня 2016 року співробітники ГУР МО України спільно з офіцерами відділу Спеціальних операцій штабу АТО у населеному пункті Валуйське, Станично-Луганського району Луганської області, на даху загальноосвітньої школи №2 виявили незаконно встановлену приймально-передавальну антену з відповідним обладнанням Інтернет-провайдера, який передає сигнал з тимчасово окупованих територій Луганщини. За результатами роботи, з комутаційної стійки вилучено маршрутизатор, 3 SFP-модулі.

За інформацією штабу АТО, ці пристрої використовувались бандформуваннями «ЛНР» для зняття інформації з електронних пристроїв військовослужбовців ЗСУ та місцевих мешканців, які знаходяться в радіусі дії антени. Крім того, з метою здійснення інформаційно-психологічного впливу, даний провайдер блокує доступ до українських ресурсів, нав’язує користувачам перегляд лише брехливих пропагандистських інформджерел РФ та неіснуючих «республік».
Це не перша подібна знахідка на Луганщині. На початку січня майже ідентичний пристрій українськими розвідниками та офіцерами Сил спеціальних операцій штабу АТО був виявлений у Вільховому. Місцеві мешканці розповіли, що встановити ці пристрої запропонували невідомі особи нібито для забезпечення учнів шкіл та місцевих безкоштовним Інтернетом. При цьому, ніяких договорів про обладнання та обслуговування підписувати не просили. 
За інформацією розвідників, російські специ намагались встановити такі «девайси» через кожні 4 кілометри вздовж лінії розмежування сторін. Тому в них попереду ще чимало роботи щодо виявлення таких пристроїв і встановлення осіб, причетних до скоєння цього злочину. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися