Лучани попрощались з загиблим у 2014 році айдарівцем
Україна

Лучани попрощались з загиблим у 2014 році айдарівцем

5 вересня 2019, 14:00
0
0
Сподобалось?
0

У Луцьку попрощались з Героєм Олександром Білоусовим, який загинув п’ять років тому і був похований на сході як невідомий солдат.

Відспівували загиблого у Свято-Троїцькому кафедральному соборі 5 вересня, - пише ІА Волинські новини.

Митрополит Луцький та Волинський Михаїл зазначив, що коли ідентифікують воїна, це найстрашніший момент, ще більший біль, ніж звістка про загибель. Він відзначив, що для таких людей, як загиблий, немає поняття «я в тилу» чи «я в запасі». Такі люди, які люблять свою родину та батьківщину, за покликом серця стають тоді, коли треба захищати землю своїх батьків. Це – людина, яка погони носила з гідністю і вже не будучи військовим, за покликом душі зголосилася захищати цілісність нашої держави. Це – крок справжнього чоловіка, який не на словах, а на ділі показує, як любить Україну.

«Ми скажемо: тебе ми з честю поховаємо, а завтра підемо у бій. Тому що ця клята війна повинна закінчитися перемогою. Не перемир’ями, не мором. Уже слово «мир» не звучить, коли бачиш стрічку новин «один загиблий, четверо поранених». Це чотири чиїсь сини і чоловіки поранені, чийсь син загинув. Перемога – коли ми знаємо, що ворог знищений і не може вже нам надокучати», - наголосив владика.

Він закликав ніколи не вірити Росії, її владі, яка є посіпаками радянського кривавого режиму. Митрополит закликав українців бути дружніми, щоб менше українців гинуло, стояти плечем до плеча, щоб менше було поранених, шанувати один одного, прославляти героїв, які загинули не марно.
Після відспівування у Свято-Троїцькому соборі сотні лучан зібралися на громадянську панахиду на Театральному майдані.
Як розповів виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт, Олександр Білоус був військовослужбовцем батальйону «Айдар», підполковник СБУ у відставці, але з початком бойових дій на сході країни не міг бути осторонь. Він пішов на фронт у час, коли українські військові опинилися у самому пеклі війни. Ворожа куля обірвала його життя рівно п’ять років тому, 5 вересня 2014 року в районі селища Металіст Слов’яносербського району Луганської області. Він був похований на кладовищі міста Старобельськ як невідомий солдат, згодом його тіло ідентифікували за аналізом ДНК. У цьому ж бою разом з ним загинули лучани Віктор КумецькийАндрій АтаманчукОлег ВишневськийСергій Грибков, зникли безвісти брати Дмитро та Володимир Хом’яки. Секретар міськради відзначив, що ми втратили героя, справжнього українця, земляка, воїна та захисника.
Пам'ять загиблого вшанували хвилиною мовчання.




Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися