Ринат Ахметов придбав королівський маєток за 200 мільйонів євро
Україна

Ринат Ахметов придбав королівський маєток за 200 мільйонів євро

27 січня 2020, 21:45
0
-1
Сподобалось?
-1

Український мільярдер Рінат Ахметов купив будинок вартістю 200 мільйонів євро на Французькій Рив'єрі у італійської компанії Campari. Про це пише «Українська правда» з посиланням на Financial Times.

Компанія Ахметова купила особняк, відомий як Вілла де Седре у місті Сен-Жан-Кап-Ферра. У компанії SCM Holdings Limited розглядають цей актив як довгострокову інвестицію.

Вілла де Седрес – маєток на 18 тисяч квадратних футів розташований на узбережжі, датується 1870 роком і колись був домом короля Бельгії Леопольда II.

У маєтку 14 спалень, розміщених на 35 сотках. В середині вілли величні вітальні, люстри, французькі двері та портрети ХІХ століття від підлоги до стелі в орнаментальних рамах. На першому поверсі велика вітальня із покритими шовком стінами і їдальня. Бібліотека, оброблена деревом, вміщує 3000 книг про флору та натуралізм.

Серед особливостей маєтку – 14 тисяч видів рослин, що ростуть у відкритому саду і 25 оранжереях. Вони входять до десятки кращих ботанічних садів у всьому світі, але на відміну від інших, є приватною територією. У будинку також є бальний зал та конюшня на 30 коней. На території розміщений ще й басейн олімпійських розмірів.

У 2017 році Bloomberg називав цей маєток найдорожчим на планеті.

В 2019 році в рейтингу найбагатших людей світу за версією журналу Forbes Рінат Ахметов посів 272-е місце. Його капітал оцінили в 6 мільярдів доларів.

В районі Сен-Жан-Кап-Ферра мають вілли українські бізнесмени Сергій Льовочкін і Дмитро Фірташ.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися