Ексначальник поліції та «кіборг» заснував у рідному місті піцерію
Україна

Ексначальник поліції та «кіборг» заснував у рідному місті піцерію

11 лютого 2020, 21:55
0
0
Сподобалось?
0

‒ У суспільстві побутує стереотип, що колишні АТОвці ‒ небезпечні люди. Я хочу власним прикладом показати, що це не так. Це люди, які вміють створювати та, крім іншого, готувати смачну їжу», ‒ говорить, засновник піццерії Pizza Veterano в місті Борисполі – «кіборг» із позивним «Гарік», який боронив Донецький аеропорт у складі 79-ї бригади Збройних Сил України, ексначальник патрульної поліції міста Віталій Горкун.

Про це пише АрміяInform.

На війну Віталій Горкун пішов добровільно. До цього працював на реєстрації авіарейсів в аеропорту «Київ». Під час подій взимку 2014 року багато часу проводив на Майдані. 8 березня, до того як Росія анексувала Крим, прийшов до Бориспільського військкомату, 10-го йому зателефонували та повідомили про від’їзд.

Спочатку потрапив у військову частину на Київщині, до зв’язківців. Але хлопцеві все там було незрозуміле, тому перевівся у 79-ту бригаду в Миколаїв, оскільки під час строкової служби в 2004‒2005 роках служив десантником у Житомирі.

У Донецькому аеропорту був дві ротації по 10 днів. Після демобілізації поїхав до Маріуполя. Рік працював у патрульній поліції. Потім одружився та повернувся додому в Бориспіль.

Під час роботи в патрульній поліції Маріуполя Віталій познайомився із засновником Veterano Pizza Mariupol Богданом Чабаном. Часто бував у їхньому закладі, робив «підвіси» (підвішена піца – відвідувач платить за піцу, яку працівники доставляють на передові позиції чи в госпіталі). Одного разу під час розмови з Богданом сказав, що такого закладу в Борисполі немає. А він відповів, «якщо ти за це візьмешся, то буде». І це наштовхнуло Віталія на думку про створення ветеранського закладу в його рідному місті.

До запуску Veterano Pizza Віталій Горкун готувався рік. Спочатку розробляв бізнес-план, довго не міг знайти приміщення для майбутньої піцерії. Ціна оренди в Борисполі на рівні Києва. Якщо платити за неї космічні гроші, то скільки ж тоді повинна коштувати піца? Сумнівався, чи є резон починати справу, але вирішив ще піти до мера міста Анатолія Федорчука. ‒ ‒ ‒ Вислухавши мої пропозиції, міський голова та депутати міської ради допомогли втілити проєкт Veterano Pizza-Бориспіль в реальність. Найскладніше було з ремонтом — психологічно важко, коли щодня бачиш, ніби візуально нічого не змінюється, а кредит вже закінчується. Я поки що новачок у цій сфері, добре, що хлопці з проєкту Veterano Pizza в усьому допомагали, ‒ говорить Віталій.

Поки тривали ремонтні роботи, майбутній бізнесмен вчився бути на «ти» з кухонним обладнанням та власноруч випікати піцу.

Відкриття закладу відбулося 21 вересня 2019 року, на День міста Борисполя.

Попри те, що заклад працює всього кілька місяців, він уже має своїх шанувальників. Часті гості тут як місцеві жителі – молодь, військові, ветерани АТО, так і волонтери та іноземці, котрі приїздять до міста.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися