Батьки зможуть самостійно обрати форму навчання для дітей
Україна

Батьки зможуть самостійно обрати форму навчання для дітей

1 вересня 2020, 11:02
0
0
Сподобалось?
0

В умовах карантину батьки можуть самостійно обирати, чи віддавати дитину до школи, чи залишити її на дистанційному навчанні.

Водночас жителі червоної зони можуть навчатися лише дистанційно, повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, пише "Gazeta.ua".

"Сьогодні в Україні є можливість навчатися як у традиційній формі, так і дистанційній, екстернатній або домашній. Батьки можуть обирати будь-яку з цих форм навчання", — зазначив Шмигаль в ефірі одного з телеканалів.

Згідно з рішенням уряду, 1 вересня цього року проходить у класичній формі загалом в Україні. Однак у червоних зонах навчання відбуватиметься дистанційно.

"Продовжуватимуть транслюватися телевізійні уроки, щоб діти у сільській місцевості могли здобувати знання і пройти навчання дистанційно", — додав Шмигаль.

За його словами, з державного бюджету регіонам виділяється освітня субвенція, з якої місцеві органи влади можуть здійснювати закупівлю засобів індивідуального захисту, антисептиків тощо.

"Якщо таких коштів не вистачатиме, Кабмін готовий виділити їх додатково або зробити перерозподіл за заявою відповідних власників таких навчальних закладів. Власниками закладів є місцеві органи самоврядування і вони мали забезпечити їх усім необхідним. Ми це контролюємо. Відповідні комісії виїжджали в школи протягом двох попередніх тижнів і контролюватимуть ситуацію надалі", — наголосив Шмигаль.

Також він зазначив, що вищі навчальні заклади працюватимуть так само, як середні та дошкільні. Однак якщо ВНЗ перебуватимуть у помаранчевій зоні, буде заборонено навчання в групах понад 20 осіб.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися