«Дивом вижив після ракетного удару по Вінниці»: історія 8-річного хлопчика Романа Олексіва
Вінничина

«Дивом вижив після ракетного удару по Вінниці»: історія 8-річного хлопчика Романа Олексіва

7 листопада 2023, 16:22
0
0
Сподобалось?
0

Роман Олексів, який дивом вижив під час ракетної атаки росії по Вінниці 14 липня 2022 року, вже бере участь у змаганнях з танців та виборює там нагороди. Незважаючи на те, що після атаки окупантів 45% тіла було вкрито опіками, 7-річний хлопчик показав справжню незламність, а сьогодні повернувся на паркет.

"Ще рік тому ми не знали, чи зможе Роман ходити взагалі, а сьогодні беремо участь у змаганнях з танців. Дякуємо Богу, лікарям, тренерам, друзям і всім, хто за нас молився і підтримував. Продовжуємо далі наші тренування і йдемо до нових висот", – написав батько Романа та показав фотографії зі змагань у Львові, де хлопчик із партнеркою завоювали нагороди.

Під ракетний удар по Вінниці 14 липня 2022 року Роман потрапив разом із мамою Галиною, коли прийшов на прийом до лікаря. На жаль, мама хлопчика загинула разом із лікарем. Як розповідав батько Роми, з усіх, хто в момент прильоту перебував у медичному центрі, якимось дивом вижив лише його син.

Проте близько 45% тіла дитини було вкрито опіками. Крім того, у нього була черепно-мозкова травма, відкритий перелом плеча та постраждали внутрішні органи. Усього Роман переніс 31 операцію.

А коли вінницькі лікарі стабілізували його стан, його перевезли додому – до Львова, де мешкала родина. А до Вінниці Галина приїжджала у гості до своїх батьків.

"Він приїхав до нас у вкрай тяжкому стані. Загалом критичному. Ми робили все, що могли, особливо наша реанімація та анестезіологи. Ми сподівалися, що він виживе. Але, думали, що, швидше за все, не доживе навіть до транспортування за кордон" , – розповідала suspilne.media опікова хірургиня Першого ТМО Львова Леся Стрілка.

Але 7-річний українець боровся за своє життя. Зі Львова Рома вирушив на лікування до німецького Дрездена і, як згадував батько хлопчика Ярослав Олексів, те, що його син житиме, німецькі лікарі змогли з упевненістю сказати лише у вересні 2022-го – майже через два місяці після трагедії.

До ракетної атаки Рома любив грати на баяні. Через те, що сильно обгоріли сухожилля, пальці спочатку взагалі не розгиналися, але навіть після всього пережитого хлопчик не здався і вже знову грає.

Проживши рік у Німеччині, Олексіви продовжили реабілітацію у Львові, де хлопчик повернувся до занять танцями та вже бере участь у змаганнях! Зараз він повинен постійно носити спеціальну компресійну маску, необхідну для того, щоб на місці опіків утворювалося менше рубців, але вона не заважає Романові майстерно версти свою партнерку.

Також львів'янин захопився настільним тенісом, який допомагає дитині відновити рухливість у уражених вогнем кінцівках та розминає відразу все тіло.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися