«Лікарі душили малюка»: у Чернігові під час пологів померло немовля
Україна

«Лікарі душили малюка»: у Чернігові під час пологів померло немовля

26 вересня 2020, 17:35
0
0
Сподобалось?
0

Подружжя із Чернігова Аліна і Віталій заявляють, що їхній первісток помер під час пологів через непрофесійність медиків.

Лікарі буцімто застосували замість кесаревого розтину заборонений прийом «Кристелера» і дитина померла ще в утробі матері, пише ТСН.

Вагітність Аліни протікала без патологій, всі аналізи були в нормі, але під час пологів почалися ускладнення. До Чернігівського пологового породілля потрапила, коли вже відійшли води. Перейми їй стимулювали ліками.

У дитини серце двічі давало збій і жінка попросила про кесарів розтин, але лікарі наполягали на природних пологах.

Породілля пригадує, що вже була геть знесилена, коли лікарка Оксана вчергове її оглядала. Саме тоді, стверджує Аліна, лікарка застосувала силу.

«Ставить ногу просто на стіл біля мене і тисне всім тілом. Вона кричала. Я кажу: «Що ви робите?». Ольга каже: «Я не бачу голівки, вона високо, давай тисни ще раз», - розповідає Аліна.

Чоловік Аліни теж був на пологах і підтверджує слова дружини. Віталій пригадує, що також просив про кесарів розтин, але лікарі були невблаганними.

«Дитину придушили у родильній залі, коли вона тиснула, дитині не було куди йти. Не відкрилася шийка матки. Дитину просто товкли. Лікарка зрозуміла, що його задушили і одразу повезли мене до операційної», - стверджує дівчина.

Аліна за спеціальністю медик і переконана, що до неї застосували прийом «Кристелера». Це медичний термін, якщо простими словами, то видавлювання плода із утроби матері.Раніше, коли породілля не могла народити сама, акушери для прискорення пологів, натискали на живіт. Але в Україні цей метод заборонений.

«Класичне акушерство років 20-30 тому передбачало цей тиск, коли голівка видніється і більш менш безпечно було... Це дуже серйозні пережитки старих підходів, коли не було ультразвукового дослідження. Я вважаю, це одним з проявів акушерської агресії. Переважна більшість країн заборонили цей прийом», - зазначає директор Київського міського центру репродуктивної та перинатальної медицини В'ячеслав Камінський.

Втім, за офіційною версією, малюк помер через внутрішньо утробну інфекцію. І в самій лікарні заперечують звинувачення і запевняють, що заборонений метод не застосовують.

За фактом смерті немовляти поліція відкрила кримінальне провадження. Але документів з медзакладу ще не вилучили. Тому Аліна та Віталій самостійно збирають інформацію про інших породіль, до котрих у пологовому могли застосовувати заборонений метод.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися