Як українцям по-новому призначатимуть виплати із безробіття
Україна

Як українцям по-новому призначатимуть виплати із безробіття

2 грудня 2020, 16:57
0
0
Сподобалось?
0

В Україні будуть надавати допомогу з часткового безробіття всім підприємствам, у тому числі й великим, на час карантину.

За відповідний законопроєкт №3486 в другому читанні проголосували 287 нардепів, пише Obozrevatel.

У законопроєкті уточнюється, що йдеться про надання підтримки не тільки в карантин, що вводиться через коронавірус, а й на час інших карантинів.

У документі прописані терміни, в які роботодавці повідомляють центру зайнятості про заплановане масове вивільнення працівників — не пізніше ніж за два місяці до звільнення і не пізніше ніж за 30 календарних днів до звільнення у разі, якщо це держслужбовці. Також прописані конкретні підстави для отримання підприємствами допомоги по частковому безробіттю через зупинку виробництва.

При цьому зазначається, що право на допомогу по частковому безробіттю на період карантину мають усі застраховані особи, з якими роботодавцем оформлено трудові відносини.

«Проєкт Закону матиме вплив на інтереси працівників, які втратили частину заробітної плати внаслідок вимушеного скорочення тривалості робочого часу у зв’язку із зупиненням (скороченням) виробництва, а також роботодавців, що дозволить зберегти їм кадровий ресурс підприємства та попередить соціальну напругу на ринку праці», – йдеться в пояснювальній записці.

Крім того, особам, звільненим з військової служби після участі в проведенні АТО/ООС, без умови встановлення інвалідності видаватимучь ваучери для підтримки конкурентоспроможності на ринку праці. Водночас головам сімейних фермерських господарств дозволили платити ЄСВ за себе і за членів сімейного фермерського господарства.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися